Medi ambient

El 94% de l'energia que s'usa al Principat prové de l'estranger

El catedràtic Mariano Marzo creu que el canvi de model energètic és “inevitable” tenint en compte les grans dimensions del canvi climàtic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El catedràtic d’Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli de la Universitat de Barcelona, Mariano Marzo, va explicar ahir a la Conferència titulada Andorra dins de la inevitable transició energètica Global, que creu que el canvi de model energètic és “inevitable” tenint en compte les grans dimensions del canvi climàtic. Així és també per a Andorra, que té una dependència energètica molt gran, de fet, un 94% de la que s’utilitza al Principat prové de l’estranger. Aquest fet provoca que hi hagi un gran desequilibri econòmic, tant de cara al medi ambient com de la salut.

Aquesta conferència va ser organitzada per Crèdit Andorrà i l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). El catedràtic va destacar que un dels reptes més importants és aconseguir el desenvolupament tecnològic necessari per millorar l’emmagatzematge de l’energia. Segons va explicar ja hi ha signes que assenyalen que aquesta transició s’està produint.

Finalment, respecte al paper d’Andorra en la lluita contra el canvi climàtic, va ressaltar que té poc impacte en les emissions de CO2, però que també patirà les conseqüències, i va concloure que ja s’han fet estudis sobre les seves emissions.

El 94% dels hidrocarburs que s'usen al Principat provenen de l'estranger

tracking