Funció pública

Prieto confia en un “canvi de tarannà” del substitut d'Alcobé

Prieto confia en un “canvi de tarannà” del substitut d'AlcobéArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA), Salvador Prieto, diu que estan “a l’expectativa” que el substitut de Jordi Alcobé al capdavant del ministeri d’Administració Pública “canviï de tarannà”. Prieto critica que el ministre, que va dimitir dissabte 5 de novembre per la relació amb BPA, no va tenir en compte els sindicats a l’hora d’abordar la reforma de la Llei de la funció pública. “Abans de començar tot el procés Alcobé ens va dir que copsaria la nostra opinió però que no seria vinculant”, va dir, concloent que, “per tant, no estem negociant absolutament res perquè no hi ha cap negociació”. “La nostra opinió no és vinculant i ho va dir el mateix senyor Alcobé”, lamenta, deixant clar que la reunió que va mantenir el ministre amb els representants dels treballadors per traslladar-los un primer esborrany de la metodologia prevista per elaborar la diagnosi del marc normatiu va ser purament “informativa”.

És per això que estan “en espera” de veure quina serà la manera de treballar del nou ministre. “No sé si el seu substitut canviarà de tarannà”, va apuntar, però va afirmar que el CFPA –que ha abandonat la plataforma unitària que aplega els sindicats de l’administració– es posa a disposició del Govern amb vista a futures reunions per abordar els canvis que cal impulsar a la Llei de la funció pública.

Una reforma que, segons Prieto, serà “complexa” perquè “cada col·lectiu té la seva especificitat” i l’haurà de fer valdre. Precisament aquesta pluralitat ha motivat que el sindicat de la policia hagi decidit desvincular-se de la plataforma de funcionaris adduint “discrepàncies” entre els diferents membres. Un fet que, segons Prieto, “no ha d’afectar les futures reunions” perquè “la nostra opinió no és vinculant però la de la plataforma, tampoc”. “L’únic que canvia és que actuarem fora de la plataforma per defensar els interessos del col·lectiu de la policia”, va sentenciar.

tracking