AFERS EXTERIORS

Kedadouche veu la sentència favorable com “una victòria en la defensa dels fràgils”

L’exambaixador de França diu que ara se sent “lliure” de visitar els seus amics del Principat

Kedadouche veu la sentència favorable com “una victòria en la defensa dels fràgils”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exambaixador de França, absolt en el judici que l’enfrontava amb un inspector del ministeri d’Afers Estrangers, es va mostrar, en declaracions al Diari, molt satisfet amb la resolució final del cas. “Ha estat una victòria i sento una alegria immensa, i no només per a mi, sinó per a tots aquells que lluiten contra la discriminació, siguin dones, la causa dels homosexuals que sempre he defensat, la dels immigrants, dels que són els més fràgils”, va assegurar.

Kedadouche va recordar que havia dimitit com a ambaixador justament per poder tirar endavant amb la causa: “Vaig dimitir per poder explicar-me, perquè un funcionari té el deure de reserva i jo vaig respectar aquesta obligació. No vaig dir res. Va ser un altre qui va iniciar el plet en contra meva”. Ara, assegura, “estic molt satisfet que la premsa andorrana m’hagi fet justícia també, perquè això renta el meu honor”. Amb aquest pes que s’ha tret de sobre, afirma, se sent “lliure de venir a saludar els ministres amb qui va ser un plaer treballar, en particular Gilbert Saboya”.

A banda, l’exdiplomàtic –que sempre va insistir a definir-se com un ambaixador atípic– va asseverar que continuarà la lluita, compromès en l’acció política, al costat d’Alain Juppé. “Continuo el combat perquè d’altres trobin el seu lloc sense mirar els orígens socials. No és per a mi, si volen, és per als altres, el combat no és personal, sinó per qui pateix, i estic molt orgullós de la decisió del meu país”, tot i que, recorda, “he estat tot sol en aquest combat, he estat coratjós (...) tot sol enfront d’una administració enorme”. En aquest sentit, va prosseguir, va ser “com un petit andorrà enfront d’un exèrcit. Em sento identificat amb els andorrans, de qui vaig aprendre la perseverança, molt de treball i el respecte dels altres”.

tracking