automòbil

La matriculació de cotxes puja un 25% respecte a l'octubre del 2015

Els concessionaris estan satisfets amb la facturació feta durant la Fira

La matriculació de cotxes puja un 25% respecte a l'octubre del 2015Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament d’aquest mes d’octubre va deixar un total de 352 matriculacions de vehicles. Una xifra que, comparada amb la del mateix mes de l’any anterior suposa una variació percentual d’un 25,3% més. Les dades, proporcionades pel departament d’Estadística, també van assenyalar que el sector automobilístic va créixer un 15,2% durant els últims 12 mesos, amb 3.803 matriculacions de vehicles, mentre que el període anterior se’n van registrar 3.302.

Àlex Pastor, director comercial de Becier Vehicles, va valorar molt positivament l’augment: “és la confirmació de la reactivació del mercat. El sector s’està recuperant definitivament”. A més va destacar l’efecte positiu de la Fira d’Andorra en els resultats del mes: “entre les vendes i les comandes tancades durant els tres dies vam arribar a les 40 unitats”. A més va alabar el pla Engega per vehicles sostenibles. L’efecte d’aquesta promoció es va veure reflectit a l’informe del Govern. Les vendes de cotxes híbrids endollables van augmentar un 200% durant l’últim mes i les de sense carburant un 66,7%. En canvi, els vehicles de gasolina van pujar un 40,9% i els de gasoil, un 3%.

Carles Porte, de Seuwagen, també va confirmar aquesta tendència a l’alça: “estem rebent molts cotxes del pla Engega i això suma a les matriculacions. El balanç és bo. Fins ara hem facturat un 20% més que l’any anterior”.

En canvi, hi ha concessionaris, com el de Garatge Sport, que tenen una opinió menys optimista. “Fins ara hem venut gairebé el mateix que en el període anterior. De fet vam tenir un començament d’any dolent i vam començar a remuntar després de l’estiu. La Fira ens va beneficiar i vam poder tancar vendes”, comenta Carles Munt, del Garatge Sport.

Altres fonts del sector consultades van fer una valoració similar a la de Munt: “hem fet unes vendes semblants a les de l’any passat”. Des del seu punt de vista, la Fira no va servir per dinamitzar les vendes sinó que va funcionar d’aparador perquè els clients comparessin totes les opcions.

tracking