reportatge

Penedits

Dos homes condemnats a presó, un a 5 anys i l’altre a 4,5, reconeixen haver consumit heroïna, però neguen haver introduït 1.260 grams de droga al país.

PeneditsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estic molt penedit, el món de la droga m’ha destrossat la vida i la de la meva família, però mai no n’he venut”, així es va expressar davant del Tribunal Superior un dels dos condemnats a presó que el 20 de juliol Corts va considerar que havien introduït 1.260 grams d’heroïna al Principat en vuit mesos. Ha de complir 4,5 anys de presó per un delicte major d’introducció, possessió i tràfic d’heroïna i metadona, i un altre delicte menor per consum d’heroïna, cocaïna i haixix. L’acusat va declarar en la vista per la revisió de penes que van demanar el fiscal i la defensa. En el cas, va ser processat un altre home que ahir també es va mostrar penedit i que va ser condemnat a cinc anys de presó pels mateixos delictes. Els dos, residents al país i de nacionalitat portuguesa, van negar haver traficat amb droga, si bé van reconèixer l’addicció. Cada un ha de pagar una multa de 4.000 euros.

El ministeri fiscal va exigir ahir que se’ls imputés una pena de 7,5 anys de presó, una multa de 180.000 euros i que se’ls expulsés del país.

Les defenses, però, van reclamar l’absolució perquè consideren que no hi ha proves que hagin traficat i que no se’ls expulsi perquè estan arrelats a Andorra. L’advocat del condemnat a 5 anys va demanar que la multa fos de 500 euros i que es reduís la pena a un màxim de dotze mesos de presó condicional pel consum de la droga.

La policia els va enxampar el 15 de juny del 2015 amb 18 grams d’heroïna, però pels viatges que van fer a Espanya van calcular que van entrar 1.260 grams.

tracking