política

SDP insta DA a “posar ordre a casa” i a aturar “la sagnia” d'escàndols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Víctor Naudi i el secretari d’organització del partit, Joan Marc Miralles, van demanar ahir als dirigents de Demòcrates per Andorra (DA) que “posin ordre a casa seva” per tal de posar fi a “la sagnia” d’escàndols i mala praxi que consideren que estan protagonitzant alguns membres del partit i del Govern i alguns consellers generals. Amb la recent dimissió de Meritxell Mateu al cap, Naudi va indicar que “cada setmana surt un nou escàndol” i “com continuem així tindrem problemes”. El conseller general considera que totes les informacions que surten als mitjans forans respecte a “aquesta mala manera de fer” perjudiquen Andorra en les negociacions que té en marxa amb diversos estaments internacionals i en els objectius de transparència marcats des del Govern. “No poden estar sota sospita les persones que tenen responsabilitat de legislar quan s’està negociant amb institucions estrangeres. El país no s’ho pot permetre”, hi va afegir.

Respecte a l’afer Mateu, Miralles va lamentar que la consellera general hagués trigat vuit dies a presentar una dimissió que “era necessària” però que “no és suficient”. Segons el secretari d’organització d’SDP, “s’ha d’anar al fons per saber per què han succeït aquestes males pràctiques i quines són les implicacions d’altres persones en aquest cas”, i qui ha d’agafar les regnes per fer-ho “és el partit i el grup de DA”. Miralles va indicar que els partits polítics “han de fer política i no de fiscals ni de jutges”, i va convidar les institucions judicials i executives “a fer la seva feina”.

Sobre si els parlamentaris poden fer activitats privades va dir que “al Consell s’hi va a defensar l’interès general dels ciutadans i no els personals”.

tracking