Política

Un nou partit polític demana la unificació d'Espanya, Portugal i Andorra

S’anomena Partido Ibérico i vol que es creï un Estat únic amb la intenció d’eliminar duplicitats

Un nou partit polític demana la unificació d'Espanya, Portugal i AndorraPARTIDO IBÉRICO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unificar Portugal, Espanya i Andorra. Aquest és l’objectiu que defensa el Partido Ibérico, una nova formació política sorgida de la unió del Partido Íber espanyol i del Movimento Ibérico portuguès. El gran objectiu és la creació d’Ibèria, un Estat únic a la península que elimini duplicitats entre les administracions i permeti, anant tots tres països de la mà, més força en organismes internacionals i més qualitat de vida per als ciutadans.

Així, plantegen unificar serveis públics, seguretat social, organismes reguladors i bancs centrals, convalidació de titulacions acadèmiques i creació de lligues esportives ibèriques. A més d’una escola bilingüe en castellà i portuguès. Tot i això, en aquest hipotètic Estat el català també seria llengua oficial. També afirmen que “rebutgem la integració de Portugal a Espanya i defensem que la construcció d’Ibèria sigui obra tant de Portugal com d’Espanya i Andorra sota els principis d’igualtat, de no duplicitat de costos i de benefici mutu”.

Els impulsors del moviment són l’espanyol Ramón Martín-Lara com a president del grup espanyol, i el portuguès Paulo Gonçalves.

Segons afirmen en el seu manifest, volen aconseguir “un consens mínim del 66%” en els tres països per tal d’aconseguir els canvis constitucionals necessaris per assolir la unificació. Asseguren que es volen presentar a les eleccions europees del 2019, amb un candidat espanyol a la circumscripció de Portugal i un portuguès a l’espanyola.

tracking