Ensenyament

Plega la consellera espanyola d'Educació

L’ambaixador espanyol desmenteix una mala planificació al centre de la Margineda

Plega la consellera espanyola d'EducacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Educació de l’ambaixada espanyola, Marisol Salafranca, deixarà el càrrec a final de mes. L’oficina diplomàtica defensa que ha demanat el trasllat “per raons personals” i ho desvincula a la polèmica dels darrers dies per la manca de docents a l’institut espanyol.

L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, ha explicat que Salafranca “vol canviar de destí i ja ha complert amb el compromís que tenia amb Andor­ra, que és posar en marxa el col·legi”. Montobbio insisteix en el fet que el problema de la manca de docents –la mateixa conselleria havia reconegut que els havia desbordat l’augment de les matrícules– no hi té res a veure. En aquest sentit, l’ambaixador desmenteix que hi hagi hagut una mala planificació del nou curs, tal com s’havien queixat alguns pares. Explica que, a causa de la reformulació del sistema espanyol, que ha suposat la creació d’un únic centre al país, amb dues seus, fins a 1 de setembre el centre no es va poder constituir el centre com a tal i, per tant, constituir l’equip directiu. Afegeix que, fins llavors, no es van poder elaborar els calendaris dels docents i comprovar les mancances. A hores d’ara ja s’han demanat dos professors al ministeri espanyol que haurien d’arribar aviat. L’ambaixador, però, no vol posar una data i recorda que la Llei de la funció pública espanyola preveu fins a dos mesos per al trasllat del funcionari –un per abandonar el centre i un altre per incorporar-se–. Montobbio afirma que tot i que encara no s’han cobert les vacants, el centre està funcionant correctament i que els buits s’han cobert amb els mateixos professors, reestructurant les agendes. Tot i això, afegeix, no té constància que la situació “hagi causat malestar” entre els docents.

Per la seva part, l’associació de pares de la seu del centre de la Margineda, que es va reunir ahir, no ha volgut fer cap declaració sobre la marxa de la consellera ni de la situació que es viu en aquests moments al centre.

SUPORT DELS COMPANYS DE LA CONSELLERIA

Els membres de la conselleria d’Educació de l’ambaixada d’Espanya van enviar ahir una carta en la qual corroboraven que Salafranca havia deixat el càrrec un cop donat per culminat el seu compromís amb la creació del centre integrat. En el document, condemnen “les injurioses, calumnioses i difamatòries notícies” aparegudes en alguns mitjans i surten en defensa de Salafranca.

El text està signat per l’assessor tècnic de la conselleria, la secretària general i quatre auxiliars administratius. Expliquen que, en els darrers dies, s’han fet insinuacions que Salafranca practicava “mètodes pocs ètics”, el que qualifiquen d’informacions “rotundament falses”. Destaquen “el seu extraordinari tarannà dialogant” i insisteixen en “el seu esforç permanent de comunicació i transparència des de la seva arribada a Andorra”. Donen fe, a més a més, “de l’exquisit tracte a tots i cadascun dels membres dels equips docents”.

tracking