exteriors

Bartumeu es reuneix amb el representant del copríncep francès

Jean Pierre Hugues, que ocpua el càrrec des de fa unes setmanes, rep el president d'SDP a París

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JaumeBartumeuha viatjat avui a París per mantenir una reunió amb Jean Pierre Hugues, director de gabinet del president de la República Francesa, François Hollande, i representantpersonal del copríncep francès des de fa unes setmanes.

En la seva primera visita institucional a Andorra, a principis d'estiu, Huguesja es va trobar amb el conseller general d'SDP, VíctorNaudi, així com amb la restadeportaveus de les forces polítiques representades al ConsellGeneral enel marc d'entrevistes que va realitzar. El president d'SDPha reiteratla "fermavoluntat d'acostament a la UnióEuropea" que mantéel seu partit.

Però el punt principal de la reunió, i que recullel comunicatd'SDPen què s'explica la reunió a París, ha estat quanBartumeuha explicata Hugues que elgovern de DA "ha deixat instal·lar una mena de regència externa que busca dirigir els sectors principals de l'economia del país, arribant a posar els seus propis homes, tots espanyols, en llocsde rellevància de l'administració pública andorrana, com tributs, elgabinetjurídic, la sanitat, el sistema hospitalari, l'AREB avui il'INAF demà".

L'excap de govern ha expressataixí la preocupació del seu partitpel que fa al "manteniment de l'esperit paritari en les tradicionals relacions d'equilibri amb els Estats veïns, que estableix l'article 44 de la Constitució".

L'entrevista entre Bartumeu i Hugues ha estat sol·licitada per la Comissió de PolíticaNacional d'SDP que presideix el líder del partit.També el director de gabinet de la representació del copríncep francpes, Pascal Escande, era present en la reunió que ha començat a les 15h al Palau de l'Elysée i que ha tingut una hora de durada.

tracking