Sistema financer

Montobbio diu que no sabia res de les suposades pressions

Des de la Generalitat demanen que ho investigui la justícia espanyola

Montobbio diu que no sabia res de les suposades pressionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador espanyol a Andor­ra, Manuel Montobbio, va afirmar ahir no saber de les suposades pressions que haurien rebut els germans Cierco per part de les autoritats policials espanyoles perquè els facilitessin informació de polítics independentistes catalans.

Higini Cierco, en la seva compareixença davant la batlle Canòlic Mingorance que instrueix la causa general de BPA, va denunciar que en les pressions també hi havia tingut un paper l’agregat del ministeri d’Interior a l’ambaixada espanyola, Celestino Barroso. Segons el relat de Cierco, Bar­roso li hauria dit que “veiés unes persones a Madrid” perquè si no, “el banc morirà”. L’ambaixador però, va assegurar que “no sé res”, per afegir que “sobre això no tinc res a dir, és una causa judicial en curs”, a la vegada que va refusar fer més valoracions sobre la qüestió.

Generalitat

Des de la Generalitat de Catalunya, la consellera de Presidència, Neus Munté, va assenyalar ahir en una entrevista a Televisió de Catalunya que “el més trist és que cap d’aquestes informacions ens sorprenen gens ni mica”, en referència al fet que des d’altes instàncies del govern espanyol s’haguessin realitzat aquestes pràctiques per “embrutar la trajectòria de diferents persones que han tingut i tenen un lideratge relacionat amb el sobiranisme”. Munté també va apuntar que “fa molt que som conscients d’aquesta operació”, coneguda com a Catalunya, per la qual fa uns mesos es va destapar una gravació del ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, amb l’exdirector de l’oficina antifrau catalana, Daniel de Alfonso en la qual parlaven d’atacar polítics catalans independentistes.

Sobre la investigació que ha obert la Batllia per esclarir la veracitat d’aquestes presumptes coaccions als màxims accionistes de BPA, va indicar que “és molt lamentable que sigui la justícia andorrana la que fa aquesta denúncia i diu públicament que han existit aquestes pressions”, a la vegada que va afegir que “el que exigim és que això sigui investigat per part dels que haurien d’haver impedit que això succeís, per tant, des de l’Estat espanyol”.

tracking