política

"Preocupació" de Liberals davant les amenaces denunciades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorraveu amb "molta preocupació" les notícies aparegudes en el marc del casBPA, tant a la premsa nacional com als mitjans de comunicació més importants de l'Estat espanyol, sobre les extorsions de la policia nacional espanyola envers andorrans, tal com se’n deriva de la declaraciód'ahir d'Higini Ciercodavant de la justícia. Així ho han assegurat aquesta tardaen un comunicat conjuntels representants de l'executivadel partiti del grup parlamentari, que es fixa en l'afirmacióque Cierco hauria informat el Govern de les amenaces.

"De confirmar-se el contingut d’aquestes declaracions", assenyalen, el partites pregunta i si l'executiu o Toni Martí"van fero han fetalgun moviment, gestió o acció per protegir els súbdits andorrans objecte de dites amenaces i extorsionsi al mateix temps per defensar la sobirania territorial i institucional", al mateix temps que es qüestionenper què no se n'ha informat ni en seu parlamentariani a l'opinió pública.

El grup parlamentari Liberal, a més,es remet a la compareixença al Consell Generaldels germansCierco ala Comissió Especial de Seguiment del Cas BPA, perpreguntar directament sobre aquestes acusacions. "En cas de confirmar-se,especialment en la part que correspon al coneixement que de les extorsions tenia el Govern i el cap de Govern,provocarien que Liberals d'Andorra demanés la dimissió immediata del cap de Govern i del Govern en ple, atesa la gravetat dels fets", avisen.

tracking