El Govern aprova el reglament per trametre dades simplificades al BCE

Es compleix una exigència fixada en l’acord monetari entre Andorra i la Unió Europea

El Govern aprova el reglament per trametre dades simplificades al BCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir el reglament de tramesa de dades simplificades al Banc Central Europeu (BCE) que estableix l’article 8.1.c de l’acord monetari entre el Principat i la Unió Europea en el marc dels actes jurídics que s’inclouen en aquest acord. En la informació de Govern s’assenyala que l’aprovació d’aquest text dóna resposta a l’acord sorgit en la darrera reunió del comitè mixt, integrat per representants d’Andorra i la UE juntament amb representants del BCE, que es va celebrar l’octubre del 2015. Aquest acord estipula que s’han de trametre en model simplificat al BCE les dades agregades estadístiques requerides mitjançant reglaments i guies orientatives.

Des de l’executiu es va informar que l’Institut Andorrà de Finances (INAF) “serà l’autoritat encar­regada de recopilar i transmetre les dades estadístiques simplificades al BCE, com a entitat supervisora del sistema financer andorrà”, segons s’explica al comunicat de Govern. Es compleix així la demanda de les autoritats europees establerta a l’acord monetari que el Principat va signar el 30 de juny del 2011 i amb el qual es va adquirir el dret a utilitzar l’euro com a moneda oficial de curs legal i també per encunyar euros andorrans.

L’acord comporta, a més, l’aplicació de normativa europea més enllà dels àmbits estrictament relacionats amb els bitllets i monedes d’euro, com ara l’obligatorietat de notificar dades estadístiques, transposició directa o mesures equivalents, d’acord amb un calendari d’aplicació, segons es va recordar des de Govern ahir.

Diccionari amb el Termcat

L’executiu també va informar que Cultura i el Termcat estan acabant l’elaboració del Diccionari de relacions internacionals, que es preveu que s’acabi l’any vinent, i treballen per fer el de terminologia dels drets humans i de les migracions. La col·laboració amb l’entitat catalana serveix per determinar els termes adequats en especificats esportives, mèdiques, científiques i tècniques.

tracking