Justícia

El Superior desestima el recurs de Joan Pau Miquel, que seguirà en presó provisional

El Superior desestima el recurs de Joan Pau Miquel, que seguirà en presó provisional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs presentat pels advocats de l’exdirector de Banca Privada d’Andorra (BPA) Joan Pau Miquel, contra la pròrroga de presó provisional de quatre mesos que la batlle instructora del cas va decretar el mes de març passat. Els magistrats no han tingut en compte els arguments del lletrat de Miquel, que a la vista celebrada el juliol passat va demanar substituir l’internament al centre penitenciari per l’arrest domiciliari monitoritzat.

La pròrroga recorreguda, la tercera des que l’exdirector de BPA va entrar a la presó el març de l’any passat, ja havia vençut, ja que era la que anava del març al juliol. La fiscalia va demanar una quarta prolongació de la presó provisional, acceptada per la batlle instructora, i Miquel continuarà en aquest règim fins al novembre. Si aquell mes la batlle no ha passat la causa al Tribunal de Corts el financer quedaria en llibertat. Si l’exdirector general de BPA és processat, la presó provisional es podria prolongar un any més si Corts ho considera oportú.

Miquel, que ahir va estar present en la lectura de la sentència a la Batllia, ha vist com els magistrats no han tingut en compte la demanda d’arrest domiciliari. Al judici celebrat el juliol passat va assegurar que “no tenia cap voluntat de fugir”, que “veia desproporcionat no poder veure els fills i la dona”, i que havia posat a disposició de la investigació els seus béns.

tracking