Successos

El vaixell amb cocaïna és d'una societat d'Andorra

La policia investiga els fets i es manté en contacte amb les autoritats colombianes

El vaixell amb cocaïna és d'una societat d'Andorra

Creat:

Actualitzat:

El vaixell Sabir controlat per l’armada colombiana carregat de droga que navegava amb bandera d’Andorra és propietat d’una societat nacional, segons ha pogut saber el Diari. La informació facilitada per les autoritats del país caribeny ha permès que al Principat s’hagi verificat que la matrícula del veler està a nom d’una societat creada als anys 90, abans del canvi legislatiu vigent en l’actualitat que imposa condicions més específiques per donar d’alta una societat.

El titular és un ciutadà estranger amb més de 20 anys de residència a les Valls en aquell moment, per la qual cosa podia ser accionista únic sense necessitar un nacional andorrà. Les fonts consultades van indicar que el fet que tenir un vaixell inscrit al registre d’embarcacions no comporti el pagament de cap tribut dificulta tenir informació sobre la propietat del veler. És a dir, que ara mateix resulta complicat disposar de dades sobre la vinculació actual amb la societat fins que no s’accedeixi a la documentació de la societat o que Colòmbia no faciliti més dades sobre el vaixell on les unitats de guardamarines de l’armada colombiana van trobar 103 quilos de cocaïna.

La troballa dels estupefaents a l’embarcació amb plaques andor­ranes ha fet que s’hagi obert una investigació al Principat per esbrinar què ha succeït i la policia es manté en contacte permanent amb les autoritats colombianes via Interpol. Les dues investigacions es mantenen sota secret judicial i no han transcendit gaires dades sobre el cas.

El vaixell va ser controlat quan navegava pel Carib a prop de Cartagena d’Índies amb deu persones a bord. Els tripulants de l’embarcació no portaven cap documentació personal i van declarar quan van ser detinguts que estaven fent un viatge turístic i que havien deixat els passaports i les identificacions a l’agència que havia organitzat el trajecte. La policia de Colòmbia vincula la droga que hi havia al Sabir a l’operativa del Clan del Golf.

COLÒMBIA DEIXA EN LLIBERTAT VUIT DETINGUTS

La fiscalia general de la nació de Colòmbia va confirmar ahir al Diari que dels deu arrestats al veler amb cocaïna vuit van quedar en llibertat, mentre que els altres dos estan sent investigats. En concret, el dia que es va interceptar l’embarcació, a bord del veler hi viatjaven un total de cinc francesos, dos australians, un espanyol, un veneçolà, a més del timoner, que era colombià. Segons fonts de la fiscalia colombiana, les autoritats del país sud-americà ara investiguen l’espanyol i el colombià mentre que les altres persones que van arrestar van quedar en llibertat.

De moment, aquests són els únics detalls que van donar a conèixer les autoritats colombianes, ja que van destacar que la inspecció, que porta una fiscal de narcòtics de Cartagena d’Índies, està en marxa.

En aquest sentit, com que el cas està sota secret de sumari, des de la fiscalia general colombiana es va desestimar donar més informació sobre la procedència i la propietat del vaixell. “La investigació està avançant”, van precisar les fonts.

tracking