Sistema financer

Vall Banc té un 24% de ràtio de capital, una de les millors xifres del món

L’entitat té una ràtio de capital molt alta i a Espanya, per exemple, és d’entre el 9% i el 10,5%

Vall Banc té un 24% de ràtio de capital, una de les millors xifres del mónFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha enviat una carta als empleats de Vall Banc on els encoratja per la “gran professionalitat” demostrada en “moments d’incertesa i frustració”. Lieber es manifesta “profundament orgullós i honorat per les vostres fites assolides de la mateixa manera que heu d’estar-ho vos­altres”.

En el missatge als treballadors el nou home fort de Vall Banc anuncia que “és la primera vegada que JC Flowers inverteix en una entitat dedicada a la gestió del patrimoni i la nostra voluntat és que Vall Banc esdevingui un vaixell insígnia en aquesta activitat”. Fins i tot va més enllà augurant que Vall Banc es posicionarà “com una referència mundial en el sector pels seus resultats, la seva capacitat d’innovació i el seu servei als clients”. I per assolir aquesta fita el conseller general comunica que ja s’estan fent passos concrets. JC Flowers es troba “en negociacions avançades amb un dels millors proveïdors mundials de serveis de gestió de patrimonis perquè Vall Banc disposi a mitjan 2017 de la tecnologia i dels serveis més sofisticats que existeixen al mercat”. Aquesta serà “una de les moltes transformacions que portarem a terme en els propers mesos i de les quals us anirem informant”.

Lieber fa una anàlisi molt positiva de la situació del banc en aquests moments en considerar que té “uns fonaments molt sòlids”. Descriu Vall Banc com “un dels bancs més capitalitzats del món amb una ràtio de core capital superior al 24%”. Afegint que “també ostenta els majors índexs globals de transparència [tots i cadascun dels clients han estat analitzats i han superat l’anàlisi] i integritat amb un compliment exemplar de les normes financeres més exigents”. En aquesta línia ha volgut deixar clar que “Vall Banc serà reconegut per la seva transparència, integritat i el seu rigorós compliment de la normativa per prevenir el blanqueig de capitals i altres pràctiques fraudulentes, així com la seva escrupolosa observança de les normes fiscals més exigents”.

Lieber fa referència que l’aposta de JC Flowers per Vall Banc és “amb una perspectiva d’inversió a llarg termini” i que s’ha entrat en “el mercat andorrà de banca privada amb la ferma intenció de construir una entitat independent, robusta, capaç de competir tant en l’àmbit local com global per la seva qualitat de servei, innovació i paràmetres de gestió”. Tot i que no hi fa referència directa a la carta, Leiber deixa clar que el Brexit no tindrà impacte en la inversió de JC Flowers a Andorra perquè el fons nord-americà “posseeix inversions en 45 institucions financeres en setze països”. El conseller delegat commina també els treballadors perquè “entre tots farem que Vall Banc sigui una de les institucions de banca privada més respectades d’Andorra i del món”.

ELS FONS 'POTA NEGRA', PER EVITAR ENSURTS COM ELS QUE ES VAN VIURE AMB LA CRISI

El core capital, que al futur protocol Basilea III es denomina common equity Tier 1 o capital pur, són fons que garanteixen la viabilitat d’una entitat en escenaris de màxima tensió. El core capital el formen les accions emeses per un banc, així com les reserves, és a dir, el percentatge dels beneficis que les entitats no reparteixen entre els seus inversors i destinen cada any a reforçar els seus recursos propis. També s’inclouen les accions emeses per filials que compleixen determinats criteris. Els reguladors van acordar que la base de capital de bancs i caixes ha d’estar formada, en la seva major part, per aquests recursos pota negra. La crisi financera va demostrar que dins dels fons propis del sector hi havia molts instruments híbrids, títols de pitjor qualitat que, a la primera de canvi, s’han vist insuficients per impedir el col·lapse quan realment s’ha necessitat recórrer al capital. Els fons de màxima qualitat poden absorbir pèrdues i són perpetus, fet que dóna estabilitat al capital de les entitats. Són de disponibilitat immediata i no impliquen cap obligació en termes de remuneració. El core capital s’ha convertit en el millor sistema per establir quina és la solvència d’un banc perquè pugui disposar de diners immediatament si els necessita.

tracking