Administració

Un miler de dipòsits de comptes menys que l'any passat

Govern ho explica perquè enguany no l’havien de fer els que ingressen menys de 150.000 euros

Un miler de dipòsits de comptes menys que l'any passatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va informar ahir que en la campanya de lliurament del dipòsit de comptes d’enguany se n’han registrat 6.013, una xifra que suposa un descens respecte a l’any passat. Així, la diferència és de 1.183 registres menys, ja que el 2015 el total es va situar en 7.196.

Aquesta disminució, segons va especificar el ministre, ve justificada pel fet que la Llei de pressupost d’aquest any ha derogat l’obligació de presentar la declaració jurada a les persones físiques amb ingressos inferiors a 150.000 euros, que en anys anteriors havia suposat unes 1.700 declaracions jurades, que representava prop del 24% del total de registres. Així, el ministre va aclarir que aquestes declaracions, fins ara, es “computaven com a dipòsits de comptes”, la qual cosa justifica la davallada.

Els 6.013 registres inclouen el dipòsit de comptes anual en model simplificat –xifra anual d’ingressos inferior a 600.000 euros–, el dipòsit de comptes anuals en model abreujat i en model normal –xifra anual d’ingressos superior a 600.000 euros–, i residualment alguna declaració jurada.

Segons la informació facilitada per l’executiu, enguany el major nombre de registres va tenir lloc divendres passat, data en què es van comptabilitzar 939 dipòsits de comptes. Camp va ressaltar que els empresaris “no només segueixen millorant en l’acompliment dels seus deures”, sinó que ho estan fent “en els terminis legals establerts”.

tracking