Turisme

L'ocupació hotelera puja un 19% al juliol respecte al de l'any passat i se situa al 64%

Sant Joan porta turistesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Hotelera d’Andorra va informar ahir de les dades d’ocupació del mes de juliol als establiments del Principat i les va qualificar com “les millors dels últims anys” en aquest període de l’any. En concret, es va assolir una ocupació mitjana del 64,15%, un increment significatiu respecte del mateix mes del 2015, quan hi va haver un 53,82%, que suposa un 19,19% més.

Per parròquies, les que millors percentatges van obtenir són les centrals, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, amb una ocupació mitjana del 75%. A la resta de valls, tant a les d’orient com a les del nord es va fregar el 60%. La més baixa va ser Sant Julià de Lòria, amb quasi la meitat de places venudes. Pel que fa als preus, es van incrementar un 16,33%.

L’entitat va qualificar les dades d’excel·lents i les va relacionar amb la celebració de grans esdeveniments, com el Cirque du Soleil o el Tour de França, així com per la millora dels indicadors econòmics d’Espanya –el principal mercat del turisme andorrà– i els conflictes a l’Orient Mitjà i Turquia. També van destacar positivament la promoció realitzada pels organismes públics, amb referència a Andorra Turisme, i el sector hoteler.

tracking