Medi Ambient

Vist per a sentència el recurs d'Apapma per accedir a l'auditoria financera del forn

Vist per a sentència el recurs d'Apapma per accedir a l'auditoria financera del forn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El litigi entre l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma) i el Govern per l’accés a la informació a l’auditoria financera del Centre de Tractament de Residus per part de l’entitat ecologista va quedar ahir vist per a sentència. En una vista oral al Tribunal Superior (TS) les dues parts van exposar els seus arguments davant dels magistrats.

L’associació va reiterar la petició de revocació de la decisió del Tribunal de Batlles de negar-los l’entrega de l’auditoria econòmica realitzada per l’empresa KPMG assegurant que el mateix executiu els va declarar part interessada en la construcció i explotació del forn incinerador de la Comella.

La representant de l’executiu, en canvi, va considerar que el dret d’Apapma no és vitalici i que aquesta condició de part interessada es va acabar fa anys i que com que l’informe elaborat per l’empresa és econòmic i no medi ambiental, no tenen perquè poder-lo analitzar.

El president d’Apapma, Carles Iriarte, considera que la posició de Govern “atempta al nostre dret i al de la ciutadania de tenir informació pública”. A més, assegura que si el TS no els dóna la raó apel·laran a instàncies superiors i que fins que no es tanqui definitivament el cas, no tornaran a les comissions de l’executiu a les quals tenen accés, com la de caça o pesca. “Si som bons per poder anar a les comissions, també ho som per veure els comptes. L’argument que com que no som economistes no podem veure els números no val”, va apuntar.

tracking