Política

Martí admet que el Govern “no la va encertar” quan va aplicar l'IGI reduït

La llei de pressupostos del 2017 podria incloure la seva supressió amb “mesures transitòries”

Martí admet que el Govern “no la va encertar” quan va aplicar l'IGI reduïtFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va admetre ahir que l’executiu “no la va encertar” quan va decidir aplicar un IGI reduït dels 2,5% a sectors com el de les estacions d’esquí, Caldea, Naturlandia, el transport públic, el teatre o espectacles organitzats per privats i el mercadeig d’obres d’art. L’IGI reduït “té una finalitat si veritablement estem parlant d’impostos indirectes que són del 20%, però quan estem parlant del 4,5% fer el reduït té poc marge”, va indicar Martí, que va insistir que, tal com va anunciar en el debat d’orientació política, el Govern té la intenció d’eliminar-lo. “La voluntat de l’executiu és parlar amb els sectors implicats”, va assenyalar el cap de Govern, que va explicar que la intenció és que, més enllà dels productes bàsics, la resta estigui “al tomb del 4,5% de l’IGI general”.

Els plans passarien per fer entrar aquesta uniformitat de l’impost en la llei del pressupost per al 2017, tot i que “es podria preveure fer-ho amb mesures transitòries perquè hi hagi un temps d’adaptació”. Martí va insistir que el Govern “no la va encertar” perquè “no hi ha marge per a un IGI reduït” i perquè “el pitjor que hi ha en política són els greuges comparatius”.

Martí va fer aquestes declaracions uns dies després que Ski Andorra demanés “prudència” en matèria fiscal al Govern.

CRÍTIQUES A SDP PER L'ACORD AMB LA UE

La marxa de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) del pacte d’Estat per a la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea no ha caigut gens bé al cap de Govern, Toni Martí, que ahir va criticar amb duresa el president de la formació, Jaume Bartumeu, i el conseller general Víctor Naudi. “El president d’SDP em dedica cada dimarts un article per justificar perquè van marxar”, va indicar Martí que va afegir que “li puc assegurar que si ho vol justificar al tomb de coses que no són veritat doncs allà ells”.

D’altra banda, va recordar que el conseller Naudi va dir que no s’estava passant informació i va indicar que el PS, “que estava a la mateixa taula”, ha explicat que “la informació s’està passant i que no hi ha motiu per abandonar el pacte d’Estat”.

tracking