Política

Ld'A demana a Martí que posi el pacte d'Estat en 'stand by'

Pallarés insta el cap de Govern a “fer una reflexió” sobre l’acord amb Europa

Ld'A demana a Martí que posi el pacte d'Estat en 'stand by'Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra demana al Govern que aturi les negociacions amb la Unió Europea sobre l’acord d’associació i en conseqüència que es posi el pacte d’Estat “en standy by” i “reflexionin”. La consellera general de Ld’A Judith Pallarés considera que “ara més que mai és el moment de fer una pausa”. “Que parin, reflexionin i avaluïn la situació global”, esgrimeix, i més atenent “a la situació que hi ha actualment” en què l’acord institucional per al pacte amb Europa s’ha vist reduït a només dos partits polítics –DA i PS– després de la marxa d’SDP, que condiciona la seva participació a la dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca.

Pallarés va criticar les declaracions del cap de Govern, Toni Martí, afirmant que Ld’A i SDP “van de la maneta” mantenint-se fora del pacte d’estat, i va manifestar que els dos partits “tenim raons totalment diferents”. La consellera diu no entendre “perquè ens menciona a nosaltres” i recomana a Martí “preocupar-se de conèixer ben bé el que no funciona del pacte que ell ha fet i preocupar-se menys dels liberals, perquè no té res a veure amb nosaltres”. “Al nostre criteri ja no era un pacte d’estat i ara ho és menys”, va dir.

Després de la retirada d’SDP, Martí va dir que espera que tant ells com Liberals “reflexionin” i s’integrin a les converses. A parer de Pallarés, però, “vist que hi ha un grup que ha sortit potser els que han de reflexionar sobre el pacte són ells”, i en aquest sentit considera que “potser amb un pacte diferent les coses serien diferents”. “Mònaco i San Marino ja han reconegut que l’associació amb Europa està aturada. Jo crec que la reflexió l’han de fer ells i potser al setembre hem de parlar d’altres coses”, va concloure.

tracking