Sistema financer

Miquel demana l'arrest domiciliari monitoritzat

Joan Pau Miquel demana l'arrest domiciliari monitoritzatATV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirector de BPA Joan Pau Miquel va comparèixer ahir davant el Tribunal Superior, on el seu advocat va defensar un recurs a la pròrroga de presó provisional de quatre mesos que la batlle instructora va decretar el mes de març passat. A la vista oral d’ahir el lletrat va demanar establir una “mesura més proporcional”, que passaria per substituir la mesura actual per un arrest domiciliari monito­ritzat.

En l’argumentari, la defensa de Miquel va al·legar que la situació “d’alarma social” que es va produir quan va esclatar el cas s’ha acabat i que l’acusat durant la investigació ha col·laborat amb la justícia, que no té capacitat per influir en els testimonis i que no hi ha risc de fuga. Unes raons que, al final de la vista, el mateix exdirector de l’entitat va reiterar al tribunal: “No tinc cap voluntat de fugir d’Andorra.” A la vegada va trobar “desproporcionat que no pugui veure els fills i la dona” i que “he posat a disposició els meus béns” de la investigació.

El fiscal, per la seva banda, es va oposar al recurs i va criticar que la defensa va parlar “de coses per les quals no està pres”, a la vegada que va recordar que el motiu és per l’acusació de blanqueig de capitals. A més, va mostrar un document que van trobar “divendres passat” de l’abril del 2013 que “no estava als arxius físics” de BPA, en el qual es parla “del sistema de compensacions”, i hi apareixen “alguns dels entrevistats” que han de comparèixer davant la batlle. Miquel, posteriorment, va afirmar que “si se m’hagués demanat, l’hauria buscat”.

Llibertat o corts

El període al qual feia referència el recurs defensat ahir per l’advocat de l’exdirector de BPA ja s’ha esgotat, ja que anava de març a juliol. Fa uns dies la batlle instructora va donar el vistiplau a una nova prolongació de la presó per a quatre mesos més, és a dir, fins al novembre. Aquesta és la darrera pròrroga que preveu la llei. Aleshores Joan Pau Miquel quedaria en llibertat si abans la batlle no ha passat la causa al Tribunal de Corts. En aquest supòsit, Corts podria prolongar la presó provisional un any més.

Joan Pau Miquel demana l'arrest domiciliari monitoritzat

tracking