Comerç exterior

Els ingressos per importació de tabac cauen per segon mes consecutiu

Tot i la forta davallada, la recaptació del primer semestre està lleugerament per sobre del 2015

Els ingressos per importació de tabac cauen per segon mes consecutiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ingressos per taxes d’importació han començat a caure. Després de la bona arrencada d’any, la recaptació suma dos mesos consecutius de davallada respecte al 2015. Amb l’acumulat, però, els números del primer semestre de 2016 encara estan 950.114 euros per sobre dels del mateix període de l’any passat, xifra que suposa un increment de l’1,9%.

Entre el gener i el juny, així, s’han ingressat 51,2 milions. Segons dades del departament de Finances, el juny es va tancar amb 7,9 milions en recaptació, 1,7 menys que el 2015. Ja al maig, que es van assolir 5,8 milions, hi havia hagut una forta caiguda. Concretament es va recaptar una quarta part menys –l’any anterior havien estat 7,8–. El maig, doncs, es va convertir en el pitjor mes des del setembre del 2015, quan es van ingressar 5,5 milions en taxes per aquest concepte, el registre més baix des del desembre del 2014, en què l’augment del preu del tabac es va fer notar.

Tot i que a l’abril sí que hi havia hagut un increment, el segon trimestre d’enguany ha estat completament oposat al primer. I és que en aquest primer cas s’havien arribat als 27,5 milions d’euros, tres més que al mateix període del 2015.

Tot i la davallada del tabac, en l’àmbit global les importacions d’aquest any superen les del 2015. Cal dir que s’han ingressat 96,7 milions d’euros en sis mesos, un 2,7% més que el primer semestre del 2015. No obstant això, més de la meitat (el 53%) és pel tabac.

Per contra, d’altres sectors –amb menys pes– com ara el de les begudes han viscut un juny pèssim, amb una caiguda de prop del 18,8%. L’acumulat, per poc, està per sota de l’any passat. Concretament, la diferència és de l’1%. Se situa en 4,3 milions, 43.000 euros menys.

En el cas dels combustibles minerals, tal com ja va passar al primer trimestre, es manté la davallada malgrat que durant el maig i juny hi va haver millora respecte al mateix mes. S’han recaptat 22,4 milions fins a 30 de juny, quasi un milió menys que el 2015.

tracking