El Tour arriba amb el 'Purito' en gran forma

La cursa arriba al Principat amb un escenari mediàtic i esportiu de primer ordre

El Tour arriba amb el 'Purito' en gran formaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i el Tour de França comencen a escriure avui el cinquè capítol de la seva particular història. Set anys després de l’última visita, el 2009, la ronda francesa torna avui al Principat procedent de Viella en una etapa amb final a la Coma d’Arcalís. L’ambient de les grans ocasions es palpa des de fa dies amb centenars de persones fent guàrdia al llarg del recor­regut per ser testimonis d’excep­ció de l’evolució de la cursa.

Etiquetes:

La ronda francesa és una de les competicions esportives més seguides mundialment, amb uns 600 mitjans de comunicació, entre els quals un centenar de televisions que emetran l’etapa en directe. Un aparador únic per al país. Andorra Turisme estima, segons va dir aquesta setmana Noemí Pedra, directora de màrqueting, que l’arribada del Tour de França suposarà un retorn econòmic d’un milió d’euros, sense comptar l’impacte del turisme.

Unes 4.500 persones es desplacen només seguint la cursa, entre membres de l’organització i els equips, premsa, la caravana publicitària i col·laboradors. La cursa pràcticament deixarà sense places hoteleres lliures Andorra la Vella i Escaldes, mentre que la Massana i Ordino registren xifres d’ocupació que milloren notablement les habituals de l’època. Un retorn que supera l’esforç econòmic d’uns 800.000 euros que suposa formar part i organitzar la ronda francesa.

En el pla esportiu, el tram andorrà de l’etapa, amb ascensos a la Comella, Beixalís i final a Arcalís, és garantia d’espectacle. El principal candidat a la victòria final a París, Chris Froome, arriba ja com a líder de la cursa i el resident Joaquim Purito Rodríguez amb plenes opcions d’endur-se un triomf més que desitjat a casa i inscriure el seu nom al costat dels de Julio Jiménez, Oliverio Rincón, Jan Ullrich i Brice Feillu en el particular palmarès andorrà de la prova.

L’arribada a Arcalís reunirà les màximes autoritats del país, el cap de Govern, Toni Martí, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, així com el síndic general, Vicenç Mateu, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. Els accessos a la zona de meta estan restringits des de dijous passat. Els aficionats que vulguin ser presents a la zona d’arribada hauran d’estacionar el vehicle a l’aparcament habilitat a la zona d’Arans, des d’on hi haurà un servei d’autobusos fins a quatre quilòmetres de meta des de les deu del matí fins a la una. Les carreteres afectades pel pas de la cursa quedaran tallades a les 13.15 hores. L’arribada de la caravana publicitària està prevista per a les 14. El temps planteja la gran incògnita de la jornada; assolellat durant el matí, la pluja podria fer acte de presència a la tarda.

El Tour arriba amb el 'Purito' en gran forma

tracking