solidaritat

Convoquen una jornada en favor dels refugiats de la guerra de Síria

Convoquen una jornada en favor dels refugiats de la guerra de SíriaS. F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recollir diners per ajudar a les persones refugiades que fugen de la guerra de Síria i es llancen al mar buscant una via de sortida cap a Europa és l'objectiu d'una jornada solidària que ha convocat Andbank i els grans magatzems Pyrénées el proper dissabte 16 de juliol. Els diners que es recaptin de l'entrada solidària a Naturlàndia, la venda de 1.500 butlletes en diferents establiments del país i les aportacions en una fila zero es destinaran a l'ONG Proactiva Open Arms que es troba treballant al Mar Egeu en el rescat de persones a la Mediterrània.

“Ningú arrisca la vida dels seus fills en una barca a no ser que l’aigua sigui més segura que la terra” diu el cartell de convocatòria de la jornada solidària,que tindrà lloc a Naturlàndia el mateix 16 de juliol. Aquesta ONG nascuda a Badalona té com a referència la metgessa de l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell, Anna Hernàndez, que ha viatjat a Lesbos per al suport en les persones refugiades que es llancen al mar per a fugir de la guerra de Síria.

La iniciativa que ha estat promoguda per Sílvia Encinas a títol personal iexplica que de seguit s’hi van sumar Andbank i Pyrénées se centra amb la recollida de fons per ajudar els refugiats i per aquest motiu, a partir de demà dimecres 29 de juny es posaran a la venda 1500 butlletes solidàries amb un preu de 5 euros. Aquestes serviran per participar en el sorteig de més de 20 premis a Pyrénées el mateix 16 de juliol a partir de les 18:30. Les butlletes es troben a la venda en una vintena d’establiments del país, i en aquest sentit la promotora ha destacat que ha estat senzill de trobar-hi la seva implicació, ja que “tots s’hi han involucrat”.

“La gent escapa de la guerra, les fronteres són tancades i perdla vida al mar” explica la metgessa Anna Hernàndez que destaca que precisament avui l’ONG ha afegit una embarcació més al rescat de refugiats que es surten a la Mediterrània. Es tracta d’un veler que ha salpat avui cap a les costes de Líbia on actualment l’ONG ha detectat que es troba un dels punts més importants de sortida de refugiats cap a Europa. “Arriben a milers diàriament a les costes” ha assegurat la doctora Hernàndez que ha destacat la necessitat de la col·laboració de les persones perquè es continuï fent aquesta tasca de caràcter humanitari.

tracking