Finances

L'AREB preveu que JC Flowers controli Vall Banc en quinze dies

L’autorització d’inversió estrangera ja està acordada i només falta la ratificació de l’INAF

L'AREB preveu que JC Flowers controli Vall Banc en quinze dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos tràmits que encara falten per fer definitiva la venda de Vall Banc es donen pràcticament per fets, segons van explicar fonts properes al procés. D’una banda, Govern ja ha acordat l’aprovació de la sol·licitud de la inversió estrangera sol·licitada per JC Flowers per passar a ser l’únic propietari de Vall Banc. La paperassa està enllestida i falta només la tramitació final. La setmana vinent, segons les mateixes fonts, el tema ha de quedar tancat. Per altra part, l’INAF ja disposa de la documentació complementària que va demanar al fons nord-americà abans d’autoritzar l’adquisició. La previsió és que el vistiplau del regulador del sistema financer tingui lloc en la propera reunió de l’organisme que també està previst que sigui la setmana que ve.

Les previsions conflueixen que un cop la setmana vinent s’hagin complert els dos tràmits es prepararà per a la primera setmana de juliol el traspàs de les accions de Vall Banc, actualment en possessió de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), cap a JC Flowers. L’AREB considera que la situació d’interinitat que es viu és normal dins dels períodes habituals d’un traspàs d’aquest tipus, però que el millor és tancar l’operació al més aviat possible entenent que són els nous propietaris els que han de marcar l’estratègia de l’entitat.

Conseller delegat

Dins de les decisions que ja ha comunicat JC Flowers es troba la de l’elecció del conseller delegat de Vall Banc. Serà Cristoph Lieber. Es tracta d’un financer alemany amb una llarga trajectòria en el món dels negocis. Entre 1993 i 1998 va treballar a Crèdit Suïsse, per continuar entre el 1998 i el 2009 a UBS, i des del 2009 ha actuat com a conseller delegat del banc suís Sant Galler Kantonalbank. Se sabia que Lieber estaria al consell, però ara s’ha ratificat que serà el primer executiu. Aquesta decisió completarà la que ja s’havia comunicat respecte que el president del consell d’administració de Vall Banc, un cop JC Flowers hagi agafat el control de l’empresa, serà el també bancari alemany Michael Christner.

L'ENTITAT NEGA QUE ES PAGUIN MASSA COMISSIONS

Vall Banc ha negat aquest cap de setmana que s’estiguin cobrant comissions excessives o que estiguin fora de les estàndard, segons van indicar fonts de l’entitat. Diferents clients havien manifestat crítiques al fet que se’ls estigués cobrant una comissió per treure diners del seu propi compte corrent. Des de Vall Banc van indicar que aquesta pràctica té lloc només quan la quantitat extreta és molt alta i que no passa quan es tracta de petites sumes. Alguns clients es van adreçar al Diari mostrant el seu descontentament perquè se’ls fes pagar per aquest servei quan es tracta d’agafar diners del seu propi compte corrent. Des de Vall Banc es va incidir que la pràctica de cobrar comissions per treure grans quantitats de diners és una pràctica normal dins del món bancari que fa anys que està implantada. Des de l’entitat es va reiterar que no hi ha cap decisió de posar cap comissió que no siguin les que es paguen habitualment per serveis en el sector.

tracking