Caiguda d'Internet

Liberals i PS consideren "inacceptables" els talls d'Internet

Els dos partits entren preguntes al Govern demanant per indemnitzacions

Andorra TelecomANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'avaria que va afectarahir duranthores a 1.500 empreses sense Internet segueix portantcua. Primer ha estatel grup parlamentari Liberal, a través de de la consellera general, Carine Montaner, quiha entrata Sindicatura una sèrie de preguntes relacionades amb la recent caiguda del servei d'Andorra Telecom.

La caigudava provocar que molts negocisafectats no puguessintreballar amb normalitat, trobant-sedavant la situació deno podercobrarals seusclients amb targeta de crèdit per l'avariadel TPV.Des de Liberals consideren "inadmissible" aquestacaiguda d'Interneten un país"que es vol posicionar com a Smart Country".

Demanaranal Govern si prendrà mesuresa Andorra Telecom perquè proposi alternatives en el cas que torni a passaralguna cosa similar. A més, volen saber si l'operadora disposad'un pla de contingènciaper aquestes avariesi si té previst indemnitzara les empreses per les pèrdues econòmiquescausades per la caiguda d'Internet.Finalment, preguntaran si Andorra Telecom té previst algun tipus de promoció comercial o compensaciópels particulars que deixen de tenir accés a Internet, però que abonenla totalitatde la tarifa contractada.

Per la seva banda, el PS, a través de la consellerageneral, Rosa Gili, també ha demanat si hi haurà indemnitzacions als clients afectats i quin cost tindrien aquestes.En l’escrit, la parlamentària recorda quefa uns dies el director de la companyia, Jordi Nadal, va avançar la necessitat de canviar tots els aparells de fibra òptica i es vol saber si les incidències “tenen res a veure” amb aquesta situació. En aquest sentit, recorda que el mateix Nadal va admetre que els aparells han quedat obsolets perquè el proveïdor no els va renovar.

Davant aquestes informacions, Gili reclama saber “quines eren les condicions del contracte” i “per quina raó no es van canviar”. Per últim, recordant que aquests instruments es van comprar el 2006 dins d’una inversió global per la fibra òptica de 74 milions d’euros, pregunta si “és normal que una actuació tan costosa hagi durant tan poc temps”.

Des de PS, tambéha fet declaracionsen relacióa l'avaria d'AndorraTelecom el primer secretari de la formació,David Rios, que l'ha titllada"d'inacceptable" recordantque“poden tenir implicacions greus en el teixit econòmic”.

El mateix Rios ha recordat que“l’executiu de DA ha agafat diners de la seva caixa, tant de les reserves com dels beneficis per maquillar els seus dèficits pressupostaris durant anys”. Això ha comportat, al seu entendre, “limitacions en la capacitat inversora de l’empresa”.Des del PS es reclama tant a Andorra Telecom com a Govern que “canviïn de forma de fer” i, sobretot, que “garanteixin als ciutadans del Principat un servei de qualitat, que estigui adequat a les elevades tarifes que s’estan pagant”.

tracking