Sistema financer

Vall Banc allibera el pla de pensió dels empleats de BPA

Se’ls ha donat la possibilitat de recuperar els diners o reinvertir-los en un nou dipòsit

Vall Banc allibera el pla de pensió dels empleats de BPAXAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de Vall Banc ja poden accedir als fons de pensions que tenien a Banca Privada d’Andorra (BPA). A principis de setmana ja se’ls va comunicar la possibilitat de recuperar-los posant-los en nou dipòsit de Vall Banc. No ha estat, però, fins aquest dijous que s’han desbloquejat completament, de manera que també tenen l’opció de treure els diners de l’entitat.

El fet que, inicialment, només es pogués reinvertir el capital a un fons a Vall Banc va causar, a principis de setmana, un cert malestar entre els empleats que volien retirar els diners. Dijous, però, des del departament de Recursos Humans, informaven els treballadors que es desbloquejaven completament els plans de pensió amb BPA, permetent, doncs, a més, la retirada.

Durant aquesta setmana, pràcticament tots els empleats han decidit si recuperen els diners del fons de pensió de BPA o es queden a Vall Banc. Als que han optat per seguir se’ls ha ofert un nou producte: un dipòsit especial, amb una rendibilitat de l’1%, per 12 mesos. Tot apunta, però, que la majoria dels treballadors optarà per recuperar els diners, renunciant així a l’opció del nou dipòsit. Aquesta situació seria tendència, segons fonts consultades, perquè estaria en consonància amb el sentiment que va portar la immensa majoria dels treballadors a votar per la dissolució del fons. Dels 179 treballadors que van prendre part de la consulta sobre el fons de pensions el passat mes de febrer, només set van manifestar-se partidaris de mantenir-lo, mentre que 172 van optar per l’opció de liquidar-lo.

Alliberada la renda fixa

Paral·lelament, al llarg d’aquesta setmana, s’han alliberat els productes d’inversió de BPA de renda fixa que quedaven fora de balanç, entre els quals hi ha els plans d’estalvi garantit o els bons de deute públic, així que els clients ja han pogut accedir als seus diners. Es tracta, doncs, dels primers clients que han pogut disposar de tots els seus diners, ja que, pels de comptes corrents, s’han establerts limitacions per a sis mesos.

Fonts properes a l’entitat, però, no han esclarit, a hores d’ara, per quan es preveu que puguin accedir als productes de renda variable i els valors, també fora de balanç. Tot i que tot apunta que serà durant els propers dies.

També es preveu que l’operativitat amb targetes de crèdit pugui ser una realitat properament. L’entitat treballa en l’elaboració dels contractes i ja disposa de la maquinària per poder-les emetre. Vall Banc, durant el procés de constitució de l’entitat, va adquirir la llicència, a finals de l’any passat, per prop de 50.000 euros.

Una altra de les assignatures pendents que li resta a Vall Banc per poder funcionar amb tota normalitat és poder operar amb dòlars, ja que, de moment, només ho pot fer amb euros i divises. Per poder-ho fer, l’entitat bancària requereix corresponsals nord-americans.

Pendent la signatura

L’AREB, com a propietària de Vall Banc, i JC Flowers havien de signar el contracte de venda de l’entitat bancària a final d’aquest mes de juny. L’INAF està complimentant la informació sol·licitada per tal que la venda es dugui a terme correctament.

tracking