Finances

L'oposició dóna una “treva” inicial a la nova llei d'intercanvi de dades fiscals

A falta de l’anàlisi, comparteixen la necessitat de l’homologació a favor de la transparència

L'oposició dóna una “treva” inicial a la nova llei d'intercanvi de dades fiscalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de l’oposició del Consell General han mostrat el seu vistiplau “inicial” a la nova llei d’intercanvi d’informació automàtic d’informació en matèria fiscal i el conveni del Consell d’Europa i de l’OCDE relatiu a l’assistència administrativa mútua. A falta d’aprofundir en el contingut, tant les formacions del grup mixt com les del grup parlamentari liberal s’hi han mostrat conformes.

Tots tres partits van valorar positivament les explicacions dutes a terme pel ministre de Finances, Jordi Cinca, abans de presentar públicament l’entrada a tràmit. El conseller general del PS Gerard Alís va ser l’únic que va “criticar una mica el retard”, encara que va remarcar que “sabem que és necessari i per tant important per donar continuïtat a l’homologació d’Andorra cap a la transparència fiscal. A priori, hem de fer un pas endavant”.

Des d’SDP, Víctor Naudi va qualificar de “prematur” ratificar el conveni i el projecte de llei. “S’ha d’analitzar abans de prendre una decisió definitiva.” Això sí, com el company al grup mixt compartia que “vulguem o no és una necessitat”. Per la seva part, des de Liberals Judith Pallarés, tot i remarcar que es tracta “d’un contingut molt feixuc”, espera “que es pugui seguir el tràmit”.

El conveni inclou cinc reserves, entre les quals hi ha que Andorra només transmetria informació sobre els impostos en vigor al país o que les dades transmeses no es poden utilitzar per investigar delictes penals previstos abans de l’entrada en vigor del conveni. SDP, el PS i Ld’A van coincidir a destacar positivament la possibilitat “d’adaptar-se a la realitat del país”, va assenyalar Pallarés.

L’acostament amb Europa

Des del grup demòcrata, la consellera general Meritxell Mateu va remarcar que els canvis poden “ajudar a fer que Europa vegi la bona predisposició d’Andorra, una prova què estem al nivell en matèria de transparència fiscal i cooperació”.

tracking