Reportatge

Nervis per les proves

Nerviosos. Així estaven els alumnes del Lycée Comte de Foix que ahir van començar les proves del BAC, l’examen previ d’entrada a la universitat

Nervis per les provesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nerviosos. Així estaven els alumnes del Lycée Comte de Foix que ahir van començar les proves del BAC, l’examen previ d’entrada a la universitat. En total, s’examinaran 177 alumnes, dels quals 106 provenen del batxillerat general o tecnològic, i 71 del professional, va explicar el director del centre, François Dechosal. “Hi ha una mica de nervis, però els alumnes estan ben preparats”, va ressaltar confiat.

Els del batxillerat professional el van iniciar amb les proves de francès. Nerea Moedano i Jèssica Pereira, dues amigues que sortien juntes de l’examen, van coincidir que va ser fàcil i que el més complicat va ser el text argumentatiu. “És saber com portar-ho, no és complicat, però és laboriós”, va destacar Moedano, que el curs vinent vol estudiar per ser analista criminal. Les dues també van coincidir que la prova més complicada és geografia.

Els del batxillerat general van començar per filosofia, en el qual podien escollir comentar un text de Descartes o desenvolupar una pregunta de dues proposades. Antonio Oliva, professor de la matèria, va dir que els alumnes estaven “nerviosos perquè l’exercici conceptual sempre és difícil i demana la seva iniciativa mental”, però hi va afegir: “Veig que surten bastant satisfets.”

La Sara, la Tatiana i la Noa, les tres del batxillerat literari, van confessar que estaven nervioses per les proves i creuen que l’examen d’ahir de filosofia i el que tindran avui d’història són els més complicats. Cadascuna d’elles va sortir amb una percepció diferent, mentre que la Sara va manifestar que l’examen li va anar “més o menys” perquè no s’esperava les preguntes, la Noa va ser més optimista: “M’ha anat millor del que em pensava.”

Lea Rodríguez, que vol estudiar veterinària, també estava nerviosa, però va acabar satisfeta: “Me l’esperava pitjor, així que estic contenta.”

Per Marc Guasch, filosofia era la prova més difícil, però es va mostrar confiat. “Prou bé, en general, filosofia és complicat, no se sap mai què et pot tocar”, va dir aquest jove que ja està inscrit per estudiar comerç.

En Ian James es va mostrar més tranquil, tot i que va reconèixer que els pròxims dies es podria posar més nerviós. “Em fan més por les matemàtiques o la física”, va confessar.

Els exàmens, com història, literatura, matemàtiques, economia o física, duraran fins dimarts vinent.

tracking