afers exteriors

Andorra serà membre del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides

​La candidatura andorrana rep el suport de 174 estats

La seu de l'ONU a Ginebra.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea General de les Nacions Unides va procedir ahir a l’elecció de divuit membres del Consell Econòmic i Social(ECOSOC) per al trienni 2017-2019, entre els quals es troba Andorra. La candidatura andorrana, que compta amb el suport del seu grup regional –Grup d’Estats d’Europa Occidental i Altres Estats– ha obtingut el suport de 174 estats.

Andorra començarà a exercir de membre de l’ECOSOC el 1 de gener del 2017 fins al 31 de desembre del 2019. Entre els temes que haurà de tractar com a membre, el Principat contribuirà al sistema de seguiment i de suport de les Nacions Unides per a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, adoptats el passat mes de setembre a Nova York.

L’ECOSOC és l’òrgan de Nacions Unides encarregat de coordinar els aspectes econòmics i socials del treball de les Agències Especialitzades, Comissions i Fons i Programes de les Nacions Unides. Així mateix, l’ECOSOC és el fòrum on es discuteixen qüestions econòmiques i socials d’interès global. Entre les responsabilitats, cal destacar: la promoció d’un nivell de vida adequat, l’ocupació plena i el progrés social i econòmic; la identificació de solucions als problemes internacionals de caire econòmic, social i de salut; la facilitació de la cooperació internacional en els àmbits de la cultura i l’educació; i encoratjar el respecte pels drets humans i les llibertats fonamentals.

tracking