Sistema financer

La comissió BPA cita Higini Cierco per comparèixer el 6 de juliol

El delegat dels petits accionistes, Turi Riberaygua, també està convocat

La comissió BPA cita Higini Cierco per comparèixer el 6 de juliolARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La citació d’Higini Cierco es fa com a expresident del consell d’administració de Banca Privada d’Andorra. Els consellers consideren important que els accionistes majoritaris donin la seva versió dels fets. A diferència de les convocatòries de representants d’organismes oficials (AREB o INAF entre d’altres) és voluntària i per tant pot ser declinada. En la carta, signada la setmana passada i que s’enviarà en breu, es recull la possibilitat que Higini Cierco comparegui conjuntament amb altres representants dels accionistes majoritaris.

La comissió també ha adreçat la mateixa missiva al representant dels petits accionistes en l’antic consell d’administració de BPA, Turi Riberaygua. La citació és per al mateix dia però en hores diferents. A la carta s’inclou també que la convocatòria es fa extensiva a la resta de petits accionistes perquè puguin donar la seva visió sobre l’afer. La data del 6 de juliol és tan sols una proposta i s’entén que existeix la possibilitat dels convocats de demanar un canvi.

Els consellers, segons diverses fonts properes a la comissió, tenen la intenció de demanar als representants dels accionistes si estaven al cas de les pràctiques que tenien lloc a Banca Privada i que, segons la instrucció de la Batllia, apunten que existia una estructura organitzada per al blanqueig de capitals.

Fonts properes als accionistes majoritaris van explicar ahir que la carta encara no s’ha rebut. Quan la citació sigui entregada es decidirà si compareixen o declinen la proposta.

D’altra banda, la comissió es troba elaborant un primer esbor­rany de les conclusions a les que s’ha arribat després de les compareixences realitzades.

LA BATLLIA ADMET A TRÀMIT ONZE DEMANDES CONTRA LA RESOLUCIÓ

La Batllia ha admès a tràmit onze demandes contra la resolució de BPA. Cinc són de clients de l’entitat presentades individualment, quatre a través de la plataforma d’afectats –engloben onze clients de l’entitat–, una de la cooperativa Raiffeisen.ad i una d’una societat.

Des de la plataforma expliquen que, en el seu cas, es tracta de les demandes dels clients que tenien accions preferents a BPA. Amb la resolució s’acorda l’amortització total de les accions preferents emeses per l’entitat i subscrites pels clients. En aquest sentit, el col·lectiu considera que, abans que l’executiu prengués la decisió d’intervenir BPA, les preferents de l’entitat sí que tenien un valor, així que els considera responsables d’aquesta devaluació, raó per la qual porta l’AREB a la Batllia.

Paral·lelament, a través, del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), l’AREB notifica a vuit clients de l’entitat amb els que no ha pogut contactar que s’han de personar a les oficines de l’organisme regulador per poder ser notificats sobre la seva situació.

tracking