Medi Ambient

El volum de residus augmenta un 16% durant el primer quadrimestre de l'any

La planta incineradora ha funcionat més hores tot i haver de realitzar una parada el març

El volum de residus augmenta un 16% durant el primer quadrimestre de l'anyFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El volum de residus es manté a l’alça. Després de quatre exercicis consecutius de creixement, durant el primer quadrimestre de l’any el centre de tractament de la Comella ha rebut 16.253,24 tones de deixalles, un 15,8% més de les que hi havia durant el mateix període del 2015. Destaca especialment l’augment de l’abril, en què la xifra es va incrementar un 29,6%.

Entre les xifres positives s’observa que es manté el creixement de les restes sòlides urbanes tractades, és a dir, les provinents de les llars i l’activitat econòmica. Entre gener i abril, se n’han generat 12.195,62, un 17,7% més que en el mateix període de l’any anterior. Ja l’any passat van augmentar en un 3%, el que des del centre de tractament de residus va ser interpretat com a un indici de reactivació econòmica.

L’augment dels residus ha comportat, conseqüentment, un increment de les hores de funcionament del forn que, durant els primers quatre mesos, ha funcionat un total de 2.902 hores, quasi un dia sencer més que l’any passat. Cal destacar, però, que ha estat necessària una aturada, no programada, de 54 minuts que es va haver de realitzar el mes de març passat.

La incineració de residus ha generat un total de 5.305,72 megawatts d’energia elèctrica que la planta ha venut a FEDA, una mica menys de les 5.365,58 del 2015. Durant la incineració dels residus, la calor dels fums de combustió és el que permet produir l’electricitat. Per cada tona incinerada s’obtenen uns 406 kw/h d’electricitat. De mitjana, la planta de la Comella està generant entre 13.000 i 14000 megawatts anuals, el que equival al consum energètic d’unes 2.400 persones durant un any.

tracking