Educació

L'olimpíada de robòtica busca l'enginy més eficient en la lluita contra els residus

L'olimpíada de robòtica busca l'enginy més eficient en la lluita contra els residusXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit equips d’estudiants del país d’entre 7 i 15 anys participaran a la segona edició de la World Robotic Olympiad (WRO), l’olimpíada de robòtica, el proper 11 de juny al centre de formació professional d’Aixovall.

Dividits en dues categories, de 7 a 12 anys i de 13 a 15, competiran entre ells per coronar-se com a campions d’Andorra i poder obtenir l’accés a la següent fase que es realitzarà a Barcelona. El gran repte és superar dues proves més i poder lluitar pel títol mundial a l’Índia.

L’objectiu dels joves serà crear l’enginy més eficient en la lluita contra els residus. En la categoria dels més menuts hauran de construir i programar un robot que ajudi a mantenir net de deixalles el camí fins a l’escola. Per als més grans, la fita serà més complicada d’assolir, ja que l’aparell haurà de saber distingir diferents tipus de residus reciclables d’una llar i col·locar-los als contenidors cor­responents.

Josep Vilana, director de Relació amb el Client d’Andorra Telecom, va explicar ahir el funcionament de la competició i va afirmar que “fomenta la creativitat” dels joves: “S’han de superar els reptes mitjançant el treball en equip”, va explicar.

Cada conjunt està format per dos o tres alumnes, que des del passat mes de setembre que estan preparant la prova en els seus clubs de robòtica o activitats extraescolars. De fet, només el Col·legi del Pirineu té integrada aquesta formació en el seu currículum acadèmic, encara que en un futur proper es podria ampliar a d’altres centres educatius, segons es va explicar ahir en la presentació.

El cost dels aparells “no és gaire alt”, va indicar Vilana, i l’assumeixen els mateixos clubs de robòtica. Estan creats a partir de peces de Lego i de microelectrònica.

tracking