Institucions

El representant del Copríncep francès deixa les funcions

Lataste destaca que respecte a la crisi de BPA s’ha actuat de manera ràpida

El representant del Copríncep francès deixa les funcionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El representant del Copríncep francès, Thierry Lataste, va visitar ahir el país per acomiadar-se de les autoritats andorranes després de gairebé un any i mig al càrrec. Va ser nomenat cap del gabinet de François Hollande i en conseqüència també representant del Copríncep francès el 5 de gener del 2015, i deixa el càrrec per anar a representar el govern gal a Nova Caledònia. Lataste va afirmar que el seu mandat ha estat marcat pels atemptats de Charlie Hebdo i de la sala Bataclan a França, i per la crisi de BPA a Andorra, de la qual ha recordat que França va aportar la seva experiència i la seva ajuda a l’hora de transmetre el missatge a les autoritats europees i a les americanes. Va remarcar que l’objectiu era que les decisions que es prenien a Andorra poguessin ser “conegudes, respectades i considerades com la resposta adequada a la crisi” a l’es­tranger.

Lataste, acompanyat del director de gabinet del Copríncep francès, Pascal Escande, va ser rebut al Consell General per la subsíndica general, Mònica Bonell, i va mantenir una trobada amb els presidents i presidents suplents dels tres grups parlamentaris.

Preguntat per la resolució de la crisi de BPA va dir que ha constatat que “les decisions s’han pres ràpidament i responent a les exigències internacionals”. Quant a les negociacions per l’acord d’associació, va opinar que el país necessita un acord estable i que defineixi el camí de les relacions futures amb la Unió Europea. Ara per ara no ha transcendit el nom de la persona que el substituirà.

tracking