Dimarts, 9 de abril de 2024

Autoritats

El representant del copríncep francès s'acomiada d'un mandat marcat per l'afer BPA

Thierry Lataste ha estat al càrrec prop d'un any i mig

Reunió de Thierry Lataste amb els grups parlamentaris.M. T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El representant del copríncep francès, Thierry Lataste, ha visitat aquest dimarts el país per acomiadar-se de les autoritats andorranes després de gairebé un any i mig en el càrrec. Va ser nomenat cap del gabinet de François Hollande i en conseqüència també representant del copríncep francès el 5 de gener del 2015, i deixa el càrrec per anar a representar el govern francès a Nova Caledònia. Lataste ha indicat que el seu mandat ha estat marcat pels atemptats de Charlie Hebdo i de la sala Bataclan a França, i per la crisi BPA a Andorra, de la qual ha recordat que França va aportar la seva experiència i la seva ajuda a l'hora de transmetre el missatge a les autoritats europees i americanes. En aquest sentit, ha remarcat que l'objectiu era que les decisions que es prenien a Andorra poguessin ser "conegudes, respectades i considerades com la resposta adequada a la crisi" a l'estranger.

Thierry Lataste, acompanyat del director de gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, ha estat rebut aquest dimarts al matí al Consell General per la subsíndica general, Mònica Bonell, i ha mantingut una trobada amb els presidents i presidents suplents dels tres grups parlamentaris: Ladislau Baró i Miquel Aleix (DA), Josep Pintat i Jordi Gallardo (Ld'A) i Pere López i Víctor Naudi (grup mixt).

Lataste ha assegurat que el seu mandat com a representant del copríncep francès ha estat marcat per la crisi BPA, que va esclatar dos mesos després d'assumir el càrrec. Preguntat per la resolució que s'ha portat a terme, ha dit que no li correspon a ell de fer una valoració, però que ha constatat que "les decisions s'han pres ràpidament i responent a les exigències internacionals".

Pel que fa a les negociacions per l'acord d'associació, Lataste creu que Andorra, per la seva situació geogràfica i els seus interessos econòmics, necessita un acord estable i que defineixi el camí de les relacions futures amb la Unió Europea. En aquest sentit, considera que les negociacions que s'han iniciat "van pel bon camí".

Thierry Lataste saluda els parlamentaris a Casa de la Vall

Thierry Lataste signa el llibre d'honor del Consell General.

Fotografia de família dels parlamentaris amb el fins ara representant del copríncep francès, Thierry Lataste.

tracking