Sistema financer

Malestar entre clients de BPA no traspassats

La plataforma que defensa els seus interessos du un primer cas a la Batllia

Malestar entre clients de BPA no traspassatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de clients afectats per la intervenció i bloqueig de BPA denuncia el “malestar” entre els estalviadors que no han estat traspassats a Vall Banc per la manca d’arguments que se’ls ha donat des de l’AREB per rebutjar la migració.

El col·lectiu té una quinzena de dossiers sobre la taula de clients que han demanat ajuda i que estudien dur el cas als tribunals. De moment, ja han presentat una primera demanda a la Batllia contra BPA pel bloqueig dels comptes.

Des de la plataforma, l’advocada Anna Solé explica que els clients “es queixen que després de tant de temps l’AREB hagi esperat fins a l’últim moment per dir-los que estan entre els dubtosos. Hi ha un desconcert absolut, no saben en quins criteris s’han fixat per dir-los que no. No sospitaven que no poguessin passar”. Assegura que, en la majoria de casos, es tracta de persones, majoritàriament del país, que no han presentat tota la documentació que volien.

De moment, però, només han dut una de les queixes a la Batllia. Pel que fa a la resta de dossiers, que afirmen que cada dia segueixen creixent, s’estan estudiant. Els clients tenen fins a l’11 de juny per presentar tota la documentació addicional i sotmetre’s de nou a l’anàlisi de l’AREB per poder passar a Vall Banc.

En aquest cas, la plataforma no pot presentar una demanda col·lectiva, “ja que s’ha d’identificar cada situació”. En aquests moments ja en té dues de col·lectives a la Batllia: una per la pèrdua de valor de les preferents i l’altra pels danys i perjudicis que ha causat la intervenció.

LA BATLLIA ACCEPTA EL GOVERN EN LA CAUSA OBERTA

La Batllia ha acceptat la petició del Govern de ser part civil afectada en la causa oberta contra BPA per la batlle Canòlich Mingorance. Així ho va reconèixer ahir el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, que no va voler, però, valorar la decisió. Es tracta del procediment penal que va obrir la batlle arran de la nota de la FinCEN del 10 de març del 2015 per un presumpte delicte de blanqueig de capitals a l’entitat bancària “i tots els procediments que se n’han derivat, com ara el cas Petrov o Emperador.

Fa dues setmanes que l’executiu va presentar la demanda apel·lant els “danys materials i morals” que ha causat el cas “a la plaça financera i a tot el conjunt del país”. A més, el mateix Govern va reconèixer que l’accés al cas li permetria disposar de la informació que forma part del sumari del cas. No descartava que servís, a més, per articular noves demandes.

tracking