Tribunals

El conflicte de Cathelicòpters i Toni Rebés va a concurs de creditors

La deriva del ‘cas Patapou’ va portar l’empresari andorrà a enfrontar-se amb part de la companyia

El conflicte de Cathelicòpters i Toni Rebés va a concurs de creditors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa catalana Cathelicòpters va presentar dilluns un concurs de creditors voluntari per aconseguir reestructurar el deute i acabar amb una dinàmica de constant judicialització, segons van explicar fonts jurídiques espanyoles. El conflicte fonamental prové de l'enfrontament entre l'empresari andorrà Toni Rebés i altres membres de l'empresa d'helicòpters com els administradors. Les desavinences entre les parts han provocat un seguit de demandes de Rebés contra la pròpia empresa i alguns dels seus integrants, arribant fins i tot a demanar l'embargament de Cathelicòpters.

Les diferències de criteris de com gestionar la companyia es consideren insalvables i per això els administradors van presentar dilluns el concurs de creditors voluntari com a forma de fer un punt i a part. L'empresa es troba en funcionament i, tot i que arrossega deute, es considera viable econòmicament sempre que finalitzi la lluita interna.

Toni Rebés és l'accionista de referència i és qui posseeix major nombre de títols de la societat, però no és majoritari. Això significa que amb la unió d'altres accionistes no disposa de suficients accions per controlar l'empresa. Aquesta situació ha derivat al fet que la seva oposició a com s'estava gestionant ha acabat en diferents demandes. Algunes han quedat arxivades i altres estan pendents de resolució per part de la justícia espanyola.

L'origen de tots els enfrontaments provenen del cas Patapou. Cathelicòpters i Heliand (empreses vinculades i que tenen a Rebés com a principal soci de referència) havien de construir l'heliport nacional en un terreny de l'empresari andorrà. Tot i tenir la concessió de Govern el projecte mai va culminar per la campanya dels veïns que no volien l'heliport al costat dels seus habitatges. Aquell fracàs va obrir la caixa dels trons entre Rebés i els gestors de Cathelicòpters i d'Heliand. El conflicte s'ha anat estenent pels tribunals portant les empreses a una situació límit.

VOLS D'ANDORRA A BARCELONA

Un dels serveis que està oferint l'empresa Cathelicòpters és el trajecte entre Andorra i Barcelona amb desplaçament de passatgers. Cathelicòpters té una base a l'heliport amb dos hangars i diferents infraestructures que està situat dins del port de Barcelona. L'empresa ofereix vols turístics per Barcelona i costa catalana, a banda de serveis per portar passatgers a esdeveniments com les proves al circuït de Montmeló o filmacions publicitàries. Té tres Eurocopter Ecureuil per a cinc passatgers.

tracking