Societat

La capital tindrà un espai per a la reflexió i la pau

Es crearà arran de la petició del Gran Mestre Gong Don Conreaux i l’ONU apadrina el projecte

La capital tindrà un espai per a la reflexió i la pauXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella serà el novè estat del món a tenir un Jardí per la Pau, un espai per a la reflexió, la calma i la música. Es tracta d’un projecte apadrinat per l’ONU que ahir Don Conreaux, un mestre del gong de Canadà, va presentar a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va veure la iniciativa “amb bons ulls”.

Tot i que ahir es va establir el primer contacte entre les dues parts, el projecte tirarà endavant. Marsol va expressar que “és factible”, ja que “no demanen ni mínims ni màxims, sinó que s’adapta a l’espai que puguem trobar”. La ubicació encara està per definir, però serà un lloc públic a l’aire lliure. Una part d’un parc es preveu com un lloc propici. Per la cònsol major de la capital, Andor­ra és una nació adequada per establir una instal·lació d’aquesta mena: “Som un país amb una tradició de pau, sempre neutral, i és un bon indret per posar-lo”. Sobre la instal·lació, Marsol va concretar que “es fa amb material propi del país, possiblement serà en pedra, que és típica d’aquí”. Don Conreaux va explicar que el jardí està pensat perquè les persones que hi vagin “treballin junts i trobin la pau”. “En tot el món n’hi ha onze i en volem construir molts més”, va indicar.

El Gran Mestre Gong es troba al país aquest cap de setmana realitzant diferents activitats relacionades amb aquest instrument musical. Ahir va realitzar una classe magistral de Kundalin Ioga, una modalitat del ioga, i aquesta nit dirigirà a AINA una cerimònia on els gongs seran els protagonistes.

tracking