D'Andorra al mónANA / M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jo, per exemple, havia estat al Tibet i no havia estat mai a Andorra”. L’afirmació la feia la Mónica, originària de Madrid i responsable del blog mimochilamepesa.com. Després d’una primera presa de contacte, assegurava que li havia encantat tot el que havia vist. “El paisatge em sembla espectacular, la gent encantadora, està net, és còmode i n’espero molt de l’estada”, afirmava. Ella és una de les 160 participants, la majoria espanyols, al Travel Blogger Meeting (TBM) que se celebra aquest cap de setmana al país i que des d’Andorra Turisme es confia que ajudi a donar a conèixer, arreu del món i a través d’internet, l’oferta turística del Principat, sobretot la que no forma part de la temporada d’hivern. “Pretenem que visquin una bona experiència i que ho puguin explicar als seus seguidors”, va indicar la directora de Comunicació i Màrqueting d’Andor­ra Turisme, Noemí Pedra, que va destacar que no sempre es té l’oportunitat de comptar amb un nombre tant important de divulgadors. Per aconseguir-ho s’han preparat 12 rutes diferents per conèixer tota l’oferta turística.

I què cal per ser blogger? Com assegurava María Victoria Rodríguez, cofundadora de TBM, “per ser blogger t’ha d’agradar molt una cosa i voler-hi dedicar temps. Aquí som frikis dels viatges i escrivim sobre els nostres viatges i donem recomanacions”. Tot pot començar, per exemple, amb una llibreta. És com es va originar el blog de l’Aitor i la Henar, cometeelmundo.net. “Ella ho escrivia a mà i al final vaig decidir posar-ho a disposició de tothom perquè la gent ens preguntava”, va indicar l’Aitor, que va reconèixer, també, que “vam començar a viatjar gràcies als blogs dels altres i vam decidir aportar i no només rebre”.

L’acte d’inauguració de la trobada també va comptar amb la participació del cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, que va qualificar els participants com “els millors ambaixadors” per donar a conèixer el territori. Els Quelcom van agafar el relleu aportant el toc d’humor a la tarda, jugant, sovint, amb els tòpics andorrans més coneguts.

tracking