Innovació

La xarxa de distribució d'aigua potable generarà energia elèctrica

El cost de la instal·lació s’amortitza més ràpidament que amb les plaques fotovoltaiques

La xarxa de distribució d'aigua potable generarà energia elèctricaXAvier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa de distribució d’aigua potable podrà generar electricitat. S’aconseguirà a partir de la instal·lació de generadors, que estaran connectats a la línia elèctrica de baixa tensió, i que aprofitaran la força del trencament de la pressió de l’aigua per tal d’obtenir energia.

En concret, segons assenyalen des de Govern, en la xarxa d’aigua potable hi ha col·locats uns aparells que durant el recorregut en frenen la pressió, per tal que l’aigua arribi a les llars correctament. A partir d’ara, aquests dispositius se substituiran per generadors, que faran la mateixa funció i a la vegada produiran electricitat.

La millora es podrà dur a terme després que Govern anunciés ahir l’aprovació d’un reglament de regulació de l’activitat de generació d’energia elèctrica d’origen hidràulic. Seran els comuns i les companyies subministradores d’aigua, és a dir, els propietaris de la xarxa, els encarregats d’instal·lar els generadors. L’electricitat que s’aconsegueixi anirà a la xarxa de FEDA i de les mútues elèctriques.

De tota manera, des de l’executiu no s’ha informat de la quantitat total d’energia que es podrà arribar a aconseguir amb aquesta implementació, ja que dependrà del nombre de generadors que s’acabin col·locant. En qualsevol cas però, apunten que la inversió que s’ha de realitzar en aparells i instal·lació es recupera de manera més ràpida que en el cas de l’energia fotovoltaica. Amb tot, fonts governamentals asseguren que es tracta d’una tecnologia “molt nova”.

tracking