Les trobades d’aficionats al motor creixen aquest any i atreuen visitants

El Principat haurà acollit, entre el setembre i el mes vinent, vuit concentracions de vehicles, dues de les quals noves

49191.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Si el vehicle clàssic fa que vingui gent i es quedi tres dies al país és un afegit que suma per seguir-ho fent”, apunta el president de l’Associació Antics Vehicles d’Andorra, Lluís Dejuan, que és l’organitzador de l’esdeveniment. Andorra com a seu d’una concentració de vehicles és cada vegada més habitual. Aquest cap de setmana és el torn de la Week-end dels anys 60, enguany ambientada en el món del circ. Així, després d’un dia de motor, visites al Museu de l’Automòbil, compres i relax, a la nit es preveia un ball amb tots els participants disfressats. “A més, mirem de fer país mostrant-los, per exemple, la nostra gastronomia o portant-los a diversos indrets. En aquesta ocasió, per exemple, visitaran el Museu Etnogràfic Casa Cristo”, explica Dejuan. Però el turisme sobre rodes va més enllà dels cotxes clàssics. La setmana que ve serà el torn de les dues rodes, també clàssiques. I el mes vinent se’n farà una altra de nova, totes dues organitzades per l’Associació Antics Vehicles d’Andorra. En aquesta darrera ocasió, l’al·licient serà el sorteig d’un sis-cents entre els assistents. En els darrers nou mesos s’han celebrat concentracions de Porsche, Ferrari i Volkswagen, totes ja fixes al calendari. “Evidentment la despesa que faran els propietaris d’un Ferrari o d’un Porsche serà més elevada”, comenta el president del Moto Club Andor­ra, Josep Coma. L’entitat celebra, des de fa anys, tres concentracions anuals al país: motocicletes, Porsche i Ferrari. En aquests moments, agrupant les tres, porten més de mig miler de persones al país. Ells s’encarreguen de reservar-los un lloc on dinar, sopar i dormir. Els organitzadors comparteixen que, malgrat que els números que es deriven d’aquest tipus de concentracions sovint passen desapercebuts, són una bona aportació per al sector turístic, especialment en temporada baixa. Francesc Gómez, president del Club Volkswagen d’Andorra, assegura que intenten que els participants “es quedin, facin nit i mengin al país. Gràcies als patrocinis els podem oferir descomptes que, se’ns dubte, els motiven a consumir”. Fa nou anys que cada febrer i juliol el Club Volkswagen d’Andorra agrupa els amants de Volkswagen a Encamp. Les xifres oscil·len entre els 300 i els 500 participants. La majoria vénen de fora “i passen entre una i dues nits a Andorra”, manifesta Gómez.

Visitants de pas Als amants del motor que visiten el país amb motiu de les concentracions s’hi sumen els que ho fan de pas, però que també repercuteixen en les caixes de botiguers, restauradors i hotelers. És el cas, per exemple, de les prop de 800 motocicletes Harley-Davidson que entre dimecres i dijous s’han pogut veure circulant per les carreteres de Principat. D’origen divers –majoritàriament dels països nòrdics–, s’adreçaven al Super Rally Harley-Davidson que se celebra aquest cap de setmana al circuit espanyol d’Alca­nyís. Des del concessionari oficial de la marca, Harley-Davidson Andorra, Meritxell Ibáñez comenta que la majoria han acabat passant per la botiga. “Molts han fet una nit o dues aquí i han aprofitat per fer turisme”, hi afegeix. A les cites ja marcades al calendari es treballa per crear-ne de noves. A la de motos clàssiques del juny, el mes vinent s’hi afegeix una de Harley-Davidson a Anyós, organitzada per Àngels Guardians Andorra-Associació de Policies Motoristes. La firma nord-americana segueix gua-­nyant seguidors al país, fins al punt que s’està treballant per crear un club d’amants de la motocicleta que, entre els objectius, es marcaria fer també concentracions periòdiques.

LA XIFRA

1.040

Motos. És el rècord de vehicles participants en una concentració al Principat. Va ser a l’organitzada pel Moto Club Andorra de vehicles sobre dues rodes el 2013. Pel que fa a la resta de trobades, també destaquen els 173 Ferrari que es van concentrar al país el 2009 o els 51 Porsche, també d’aquell mateix exercici.

tracking