Escaldes confia que l’aigua pugui tornar a ser avui apta per al consum

La corporació espera que els resultats de les analítiques d’aquest matí permetin l’ús de boca i recuperar la normalitat a la parròquia

49128.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació comunal, però, confia a poder recuperar avui la normalitat a la parròquia. Amb la d’ahir ja són tres les jornades que l’aigua de la parròquia no és apta per al consum de boca. Per segon dia consecutiu, el comú va repartir ampolles als veïns. Després dels 10.000 litres de dimarts, ahir van ser 7.000 més. En total, prop d’un miler de ciutadans es van desplaçar fins al Prat Gran, on es va fer la distribució fins a les tres de la tarda, quan es van esgotar les existències. Davant les previsions que avui la par­ròquia recuperi la normalitat, inicialment no se’n repartirà més. Sí que se n’ha reservat, però, per si de cas finalment no pogués ser així i se n’hagués de repartir a les escoles.

Dues analítiques diàries Els resultats de les analítiques que s’estan fent a l’aigua triguen 18 hores, així que comú i Capesa van decidir fer-ne dues: una al matí i una a la tarda. D’aquesta manera, en cas que els primers no donessin llum verd “tindríem una segona opció la mateixa jornada”, explica López Mirmi, tot afegint que la intenció “és mantenir les dues analítiques diàries fins que així ho assenyalin els tècnics”. Segons Mirmi, el ministeri de Salut va informar Capesa que els resultats de les analítiques d’ahir “sortien bé, però sí que hi havia algunes zones en les quals encara es mantenia algun microbi més resistent”, raó per la qual confien que avui per fi els barems siguin normals. “No es pot donar res per segur, però les precipitacions d’avui [ahir per al lector] no han tingut afectació. No van ser com les de dimarts, més llargues i de més intensitat”, va assenyalar el cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet. Pel que fa a les previsions dels pròxims dies i si existeix la possibilitat que s’hagin de fer nous talls de subministrament d’aigua o es puguin produir noves restriccions en el consum, tant el comú com Capesa van preferir no avançar-se als esdeveniments i mantenir la prudència. Les previsions meteorològiques indiquen que les precipitacions podrien seguir fins dissabte.

Terbolesa a Sant Julià Els problemes de terbolesa de l’aigua es mantenien ahir, també, a Sant Julià de Lòria, on el comú va informar els veïns que les dar­reres anàlisis efectuades a l’aigua que arriba a Aixirivall i a la urbanització Prat del Riu determinaven que encara no es pot consumir. Per precaució, es va demanar als veïns d’aquestes zones “no beure aigua de l’aixeta i fer-ne un ús responsable”.

LIBERALS INSTA ELS CÒNSOLS A ASSUMIR LA PRESIDÈNCIA DE CAPESA

Liberals d’Andorra demana “solucions d’emergència” davant del “problema d’emergència” que viu la parròquia d’Escaldes-Engordany per culpa dels talls en el subministrament d’aigua. El comitè parroquial del partit va proposar ahir en roda de premsa un seguit d’accions entre les quals hi ha que Eduard López Mirmi abandoni la presidència de Capesa i el substitueixi la cònsol major, Trini Marín, i que mentre no es tingui una nova captació s’habiliti una mànega per portar aigua des de la presa de Ràmio fins als dipòsits a través del riu. “En un moment de crisi com l’actual els cònsols haurien de fer el pas i agafar les regnes de la societat”, va afirmar el conseller Marc Magallón, el qual va advertir que “molt probablement aquesta primavera no serà la darrera vegada que ens quedem sense aigua”. En aquest sentit, el cònsol menor, Marc Calvet, va mostrar el “rebuig” de la corporació a assumir la direcció de Capesa i hi va afegir que la proposta suggerida “no és factible” a causa que el cabal d’aigua no és suficient. Els liberals també van demanar una comissió de seguiment formada per la majoria i la minoria i que es redacti un full de ruta on es detalli el cost i els terminis de tot el que s’ha de fer, a més de contractar una empresa que transporti aigua des de la capital. A aquesta darrera proposta, Calvet va respondre que caldrien 32 camions cisterna per poder omplir el dipòsit d’Escaldes, amb capacitat per a 800 metres cúbics.

tracking