Cinca va ser apoderat d'una societat a Panamà entre 1999 i 2000

Remarca que l'empresa no va tenir mai activitat i que no va obtenir cap lucre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eñ titular de Finances, que ha donar aquestes explicacions a la premsa per iniciativa pròpia al final de la roda de premsa sobre el tancament de comptes de l'exercici 2015 i emmig de rebombori mediàtic pels Papers de Panamà, ha detallat que en aquella època treballava per a una empresa del país que volia expandir-se a sud Amèrica. Segons ha argumentat, per "facilitats en l'operativa", assessors jurídics del país els van recomanar constituir un negoci a Panamà "per poder operar amb més facilitats".

El ministre ha matisat que en aquell moment, l’any 1999, no es pagaven impostos ni tampoc hi havia cap perspectiva de tributar per les activitats econòmiques. Així doncs, ha argumentat que constituir aquesta societat no incorporava cap valoració fiscal ni tenia cap conseqüència fiscal. Cinca, alhora,ha explicat que l’empresa panamenya no va acabar generant cap tipus d'activitat i no va tenir cap incidència en les seves obligacions legals ni en les de l'empresa on desenvolupava la seva activitat professional. També hi ha afegit que aquesta societat no té cap tipus de relació amb el seu patrimoni personal.

La vinculació de Cinca amb aquesta societat es va acabar l’any 2000, quan es va acabar també la relació professional amb el grup d’empreses per a les quals treballava. Pel que fa la societat panamenya, tal com figura en el registre públic de Panamà, es va dissoldre l’any 2002.

Jordi Cinca ha conclòs la seva voluntat d’aclarir aquesta qüestió davant les notícies aparegudes sobre els anomenats Papers de Panamà i de la seva condició actual de persona pública, en un "exercici de transparència" i per tal de garantir que una qüestió com aquesta actuï en detriment del nom del país. "Demano que es tracti Andorra de la mateixa manera que la resta de països", ha declarat. En aquest sentit, ha comentat que desconeix si el seu nom apareix en la documentació relacionada amb aquesta macro investigació periodística i que tampoc cap mitjà de comunicació se li ha adreçat per demanar-li sobre la qüestió.

Pel que fa al fet que tres entitats financeres del país tinguin filials al Panamà, Cinca s'ha limitat a exposar que seran els organismes supervisors andorrans els que ho analitzaran per si hi hagués algun vincle amb els Papers de Panamà.

tracking