Tribunals

Presó condicional per un cop de puny al llavi

Corts condemna per un delicte major d’agressió el bomber que va pegar un amic seu a qui havia deixat 6.000 euros

48198.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal l’ha condemnat per un delicte major d’agressió pel qual també haurà d’indemnitzar la víctima amb 82 euros –els mateixos que el ferit va pagar pel tractament mèdic per curar-se les lesions–.

En concret, l’agressor, bomber d’ofici, es va abraonar sobre el contrincant, comptable de professió, i li va donar un cop de puny a la boca després que el seu objectiu acabés de deixar el fill a la guarderia, tal com va explicar la pròpia víctima al judici. Una trompada que li va provocar un tall al llavi que va necessitar quatre punts de sutura.

Per contra, el processat va al·legar que l’amic es va dirigir cap a ell a crits i corrents i que li va aixecar la mà dreta per pegar-lo. En apartar-se, va relatar, l’altre va caure a terra i es va partir el llavi. Uns fets que van tenir lloc el dia de Sant Joan del 2013 quan el prestador va voler cobrar els 6.000 euros que va deixar al seu amic mesos enrere per ajudar-lo a posar en marxa un negoci de comptabilitat i que assegurava que no li havia tornat.

De la seva banda, el receptor dels diners va defensar que li va retornar el deute tres setmanes després de l’atac. La fiscalia demanava 15 mesos de presó condicional per a l’agressor en considerar provat que li va ventar un cop de puny i que el mòbil van ser els 6.000 euros. Uns diners que l’acusat havia deixat a la víctima i que va tenir la necessitat de cobrar en veure els problemes econòmics que tenia quan es va produir l’atac.

Per fer la petició de la pena, el ministeri públic es va basar en l’informe pericial del metge que concloïa que la ferida al llavi era compatible amb un cop de puny. El dossier afirmava que “amb tota probabilitat” el tall era conseqüència d’una estocada directa però reconeixia que també se l’hagués pogut fer caient a terra, tot i que ho veia poc probable.

tracking