923 clients de BPA sospitosos de blanqueig

L'AREB ha fet públics els resultats del procés de revisió dels clients de l'entitat dut a terme per PwC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els detectats representen el 3% dels gairebé 29.200 clients de l’entitat (titulars de comptes i intervinents) i suposen uns 1.000 milions d’euros en volum de negoci (inversió creditícia + dipòsits + actius sota gestió fora de balanç), és a dir, el 19% del volum total de negoci de BPA.

D’aquests 923 clients, uns 100 expedients combinen tots els factors de major risc d’AML, com coincidències amb llistes de blanqueig, operativa sospitosa o vinculació a casos de rentat de diners que es troben en seu judicial.

Són algunes de les principals conclusions del treball que les autoritats andorranes competents encarregaren el març del 2015 a la firma PwC, quan es va fer públic el comunicat del Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN, Unitat de Delictes Financers del Tresor dels Estats Units).

A partir de l’informe, l’AREB conclou que uns 27.000 clients -el 92,6% del total- estan en condicions de ser traspassats a Vall Banc. En el 7,4% restant, hi ha els 923 presumptament sospitosos i uns altres 1.242 que s'han considerat "no aptes" per falta de documentació.

Ara l’AREB està adoptant les mesures necessàries per a identificar els possibles indicis delictius vinculats a l’actuació de la direcció general i dels administradors de BPA, entre els quals es troben els principals accionistes de l’entitat.

tracking