S’ha de canviar el model turístic del Pas?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Soraya Baptista, Sector de l’hostaleria

“Si apugessin els preus no tindrien aquest turisme barat”

Opina que “si per a les habitacions apugessin els preus no tindrien aquest turisme barat. Perquè el Pas està a peu de pistes i pujarien igual. Si saps que t’entraran nois de 20 anys que et pagaran 15 euros la nit, saps que no consumiran al bar de l’hotel”, per exemple.

David Rodríguez, David rodríguez

“El de borratxera espanta l’altre turisme i no deixa diners”

“Crec que seria un canvi que s’hauria de plantejar molt seriosament, no només el Pas de la Casa, sinó una mica també a Arinsal. El turisme de borratxera al final és turisme barat que no deixa diners, que només porta problemes i espanta la resta de turisme”, comenta.

Laura Batllori, Sector de l’enquadernació

“Per a la gent que hi viu i per a la gent que ve a gaudir del turisme”

Comenta que el turisme que té com a protagonisme sortir de festa de nit pels carrers “no val la pena, dóna més problemes que no altra cosa” i afegeix que aniria bé un canvi “una mica per tot, per a la gent que hi viu i per a la gent que ve a gaudir del turisme”.

Walter Quinteros, Monitor d’esquí

“Cal una imatge més elegant, més sòbria, el Pas cal embellir-lo”

Opina que caldria donar “una imatge més elegant, sòbria, i no en el que s’ha convertit. El Pas cal embellir-lo, i mirar a qui es dirigeix, mirar de captar, d’enfocar, més el turisme familiar i no el de borratxera; hi ha gent que ve i és com si es transformés i ho deixa tot brut”.

Ana Laura Biscayart, Odontòloga

“Hi ha grups de joves que no hi ha manera de controlar i molesten”

Comenta que es veuen molts “joves, entre 18 i 30 anys, que van en grup, vénen sols i no hi ha manera de controlar-los i molesten. I això ho pateix el que ve de turisme” i explica que ha viscut dies que “moltes nits el mateix, cridant-los l’atenció, la policia ha de venir...”.

Aurora Pericas, Dependenta

“Ha d’haver-hi una mica més de vigilància, sobretot a la nit”

“Ha d’haver-hi una mica més de vigilància, sobretot a la nit. Molta gent al carrer, molt soroll. Controlar-ho una mica més; si estan a la porta d’un bar o una discoteca, informar-los que això no es pot fer, que hi ha veïns que treballen, a la nit, s’ha de descansar”, apunta.

Josep Maria Martínez, Jubilat

“És difícil canviar-ho, que hi hagi més vigilància i ordre cívic”

Veu complicat que es pugui fer un gran canvi de model; “és difícil canviar-ho. Eliminar el turisme de joves, és difícil”, però també creu que cal prendre mesures perquè no hi hagi actitud incívica; “suposo que posant més vigilància i ordre cívic, que hi hagi més policia”

Oscar Romero, Farmacèutic

“El model juvenil, si els posen ofertes d’hotel per dos ‘duros’...”

Opina que sí que “ha de canviar” el model turístic, i fomentar “el familiar”, que és el que millor li pot anar a una estació. “El model juvenil és per un dia. I si els posen ofertes d’hotel per dos duros...”. I veu complicat compaginar turisme familiar i el de festa a les nits al carrer.

Sílvia Macías, Administrativa

“Dóna diners, però perjudica la imatge d’Andorra i del poble”

“Sé que dóna diners, però perjudica la imatge que donen d’Andorra i del poble. El podem entendre, però se’t treuen les ganes de venir”, comenta i li agradaria que s’incentivés més el turisme “per a famílies, parelles o amics, no perquè siguis jove t’ha d’agradar (emborratxar-te)”.

César Calavia, Sector bancari

“Al final el poble es queda amb la imatge i perden l’altre turisme”

Comenta que el turisme de festa al carrer de joves a la nit “al final això té data de caducitat, i el poble es queda amb aquella imatge i perden la resta de turisme que sí que té futur, el turisme familiar, turisme de parella, turisme rural, turisme de natura”.

Jordi Ruiz, Sector de la neu

“Si hi pot haver una mica més de control tothom hi guanyaria”

Explica que a més de “buscar un tipus de turisme més familiar”, també que hi hagi “una mica més de control. Suposo que la qüestió és no castigar una branca turística, la joventut sempre va bé que vingui, però si hi pot haver una mica més de control tothom hi guanyaria”.

Elena López, Administrativa

“Que la policia controli més i així no hi hagin molèsties als veïns””

Comenta que “això es dóna a tot els llocs on hi ha joventut, hi ha festa; suposo que si no ve la joventut, no entraran uns diners”, però també afirma que hi ha d’haver canvis, que “hi hagi un control, que no hi hagi botellón, que la policia controli més i així no hi hagin molèsties als veïns”.

tracking