Els hotelers del Pas volen els locals d'oci als afores

Els empresaris del sector creuen que el comú no hauria d’autoritzar més obertures de discoteques dins del nucli

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels que ha consultat el Diari van admetre que la problemàtica és difícil de solucionar, però consideren que una de les mesures imprescindibles seria que els locals d’oci nocturn quedessin concentrats en alguna zona fora del nucli de població. “Per què s’autoritzen noves obertures de discoteques? No entenem per què no hi ha coordinació entre el Govern i el comú per evitar aquestes obertures”, es va lamentar des de l’hotel Kandahar Elisenda Montané. Considera que “el comú hauria d’establir una zona on obrir aquests locals” i reclama “solucions immediates”. A més, creu que “s’hauria d’obligar els propietaris dels locals a contractar algú per controlar els sorolls i la brutícia que els seus clients deixen al carrer”. El director dels hotels Màgic Pas i Himàlaia Pas, Francesc Cot, també considera que “seria ideal” que els locals d’oci no fossin a tocar de les zones residencials i de descans. “En el cas del Màgic, com que està al centre, tenim força queixes de la clientela”, va assegurar, per afegir que “els hem de demanar disculpes però no hi podem fer res”. Cot considera que enguany “hem notat una mica més de descontrol en el sentit que hi ha més aldarulls i més soroll”.

Difícil d’arreglarTambé són víctimes del soroll als hotels Sporting i Cristina. Asseguren que han de trucar cada dia a la policia, però lamenten que és difícil que es pugui fer res al respecte. La mesura d’intentar apartar els locals d’oci tampoc la veuen factible. “Fa 20 anys ja es va dir i no hem aconseguir res”, van assegurar des dels establiments. D’aquesta manera, es resignen en veure com des de la mateixa policia els admeten que sovint no donen a l’abast. “Quan truquem a la policia ens diuen que no donen a l’abast. El ministre ho sap?”, es va preguntar Montané, deixant clar que “no és cap crítica, sinó una constatació. La situació és incontrolable i l’única solució que hi ha és reubicar els locals d’oci”. Els hotelers que treballen amb públic més familiar –asseguren que són la majoria, com també diuen que no totes les agències porten clients low cost– es mostren crítics amb el fet que des de la pàgina web de Grandvalira es presenti el Pas de la Casa com una localitat on “la nit és més dinàmica que a qualsevol altre indret: pubs i festes multitudinàries confirmen que aquest és un dels sectors més atractius per a la gent jove”. Sobre el debat per intentar canviar el model turístic, consideren que serà difícil d’abordar. “És relatiu perquè entres en la política personal de cada hotel”, va admetre Francesc Cot. De la seva banda, Elisenda Montané creu que “no s’hauria de barrejar el turisme low cost amb el de qualitat”, i entén que hi hagi establiments que necessitin d’aquest tipus de clientela. “La cosa no està ben planificada, cal mirar on s’han de posar els locals i que cadascú estigui al seu lloc”, afirma. Altres consideren que és un debat que fa anys que s’arrossega i que si fins ara no s’ha pogut canviar, tampoc s’aconseguirà.

BrutíciaUna altra de les crítiques expressades per Montané és “el greu problema de neteja” que considera que viu el poble. “Es passa tard a netejar i no es tenen prou mitjans tècnics ni humans”, assegura. Considera que no pot ser que a les onze del matí encara hi hagi carrers plens de gots o ampolles trencades de la nit anterior i reclama al comú que “es posi les piles perquè es dóna mala imatge”. Assegura que la queixa no té a veure amb la treta de neu, perquè precisament els dies que ha estat més brut és “quan no hi ha neu”. Montané va explicar que han posat en coneixement del comú aquesta situació i confia que es reaccioni aviat.

tracking