Queixes dels hotelers del Pas pels aldarulls nocturns

Els empresaris denuncien la proliferació del “turisme ‘low cost’” al poble i asseguren que els sorolls i els desperfectes són habituals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’origen de tot plegat cal buscar-lo la setmana passada, quan van coincidir diversos grups de joves universitaris de vacances que van generar aldarulls, brutícia als car­rers i van provocar diversos desperfectes al mobiliari urbà. “Fa deu dies que estem així, amb molts merders que encara duren”, va assegurar des de l’hotel Kandahar Jordi Montané. De fet, va explicar que “hem trobat vòmits i gots tirats. És molt desagradable”. De manera similar es va manifestar Josep Miquel Ayala, de l’hotel les Truites. “Han coincidit grups de joves universitaris espanyols, francesos i anglesos. I quan ajuntes joves, festa i alcohol passa el què passa”, va indicar. Des de la corporació es va admetre la situació, si bé es va afirmar que no és la tònica habitual. En una entrevista a COPE Andor­ra-AD Ràdio, la cònsol menor, Esther París, va explicar que “la setmana passada hi va haver un fet puntual d’aldarulls”, i hi va afegir que “és veritat que quan hi ha molta gent pot portar algun problema. Intentem amb els nostres serveis implicar-nos al màxim, però són coses que de vegades les porta la nit”. En aquest sentit, va detallar que va ser gent que estava en un local i que a la sortida, “en comptes de deixar els gots i les ampolles dins, els van treure al carrer i el van deixar brut”. També va afegir que hi va haver “crits o cants o coses així”. Malgrat les explicacions del comú, els hotelers asseguren que les molèsties són habituals. “Passa cada dia, no només els caps de setmana”, va explicar Montané.

Més netejaEls empresaris asseguren que tot plegat deixa el poble brut i degradat, amb molt mala imatge, i que fins i tot “un grup de veïns ha suggerit al comú que passi a netejar abans” perquè diuen que hi ha llocs que fins a mig matí no s’hi arriba. No obstant això, el president de l’Associació de Veïns i Comerciants, Òscar Ramon, va explicar que no tenen constància de la problemàtica, però que en cas que s’agreugés es prendrien mesures. D’altra banda, Ayala va assegurar que la gent “està bastant descontenta” amb la situació i que hi ha la sensació que “el turisme de borratxera que havia marxat ha tornat”. “S’han tornat a encendre les alarmes perquè aquesta setmana ha anat únicament dirigida a aquest tipus de turisme”, un fet que també va assenyalar Montané, tot afirmant que “moltes agències de viatges havien fet ofertes per venir al país”. El que els preocupa és “la degradació de la clientela, l’atracció d’un turisme low cost que no interessa”, va detallar Ayala, remarcant que “si portes low cost no vindran altres tipus de clients”. Amb tot, també va fer autocrítica indicant que l’estat d’alguns apartaments i hotels podia afavorir aquesta situació. “El Pas està una mica abandonat. La gent va fent però es degraden les instal·lacions i el poble”. Pel que fa a la vigilància, des del comú es va dir que els agents de circulació hi són tota la nit, però que en cas d’aldarulls és la policia qui ha d’actuar. Amb tot, es creu que hi ha prou vigilància. “Suposo que en dies puntuals la reforcen i en principi està força controlat”, va manifestar París. Des de la policia, qüestionats per les situacions que denuncien els hotelers, es va indicar que es té el mateix nombre d’avisos que altres anys en aquestes dates i que es tracta d’una problemàtica habitual durant la temporada d’hivern.

tracking