Amenaces de mort a Rascagneres i Monegal

Els atacs de les pintades tenen lloc perquè Rascagneres és l’advocat dels Pujol a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autor o els autors de les pintades amenaçadores no devien estar gaire ben informats a causa que les han dirigit tant contra Jean Michel Rascagneres com envers Joan Monegal, quan només el primer és l’advocat andorrà del cas Pujol. El seu company de despatx professional no hi té cap vinculació. Però les amenaces anaven clarament dirigides contra els dos lletrats. Primer perquè a la pintada gran es dirigeix en plural: “Cas Pujol esteu morts advocats.” I en segon lloc perquè a la placa del bufet situada a l’entrada de l’edifici van marcar amb una creu els noms dels dos advocats i van fer tres cercles que es podrien entendre (tot i que les interpretacions estan obertes) a la representació d’una diana. Jean Michel Rascagneres va voler treure ahir ferro a l’afer i va comunicar que no presentarà cap denúncia pels fets. En la mateixa línia semblaria ser que està Joan Monegal. Rascagneres considera que se li ha de donar la menor importància possible encara que va lamentar que tinguin lloc fets d’aquest tipus. Tot i que els afectats no presentaran denúncia, la policia està investigant els fets i podria intentar establir si existeixen imatges de les persones que haurien passat de matinada pel carrer de les Canals, on es troba el despatx professional d’Eurolex Rascagneres-Monegal. Jean-Michel Rascagneres porta la defensa dels diferents membres de la família Pujol després que la justícia espanyola comencés un procés per intentar demostrar que els diners que tenien en comptes d’Andorra provenen de pagaments de favors fets per empresaris. Els Pujol sempre han negat l’acusació, assegurant que l’origen dels diners és l’herència de l’avi Florenci Pujol.

ÁLVAREZ DIU QUE PUJOL LA USAVA PER VENIR A ANDORRA

L’exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, ha sol·licitat al jutge José de la Mata personar-se en la causa contra els Pujol com a acusació particular, per la “manifesta i continuada situació de perill i risc durant gairebé tres anys” a la qual hauria estat exposada pel fill gran de l’expresident català. Álvarez afirma que la relació sentimental va poder ser una tapadora aprofitada per Pujol Ferrusola per justificar els freqüents viatges a Andorra amb diners en efectiu: segons l’escrit de l’advocat d’Álvarez, “pel que sembla, quan el Sr. Pujol Ferrusola feia els reintegraments als bancs andorrans de quantitats de diners per traslladar-los a Espanya, es feia acompanyar per la meva representada, fent veure així normalitat en el que havia de ser un viatge de parella, quan en realitat estava emmascarant un dels diversos viatges la finalitat principal dels quals sembla que seria el transport de diners, enganyant així la meva representada”.

DEVALUACIONS DE LA PESSETA I 'LÀMINES'

La família Pujol argumenta que l’herència inicial llegada per Florenci Pujol (140 milions de pessetes) és molt inferior als diners que van acabar tenint els diferents germans (8 milions d’euros) per la combinació de dos factors. D’una banda, les fortes devaluacions de la pesseta. Com que l’herència es va llegar en dòlars els diners haurien anat augmentant de forma exponencial per les diferents i importants pèrdues del valor de la pesseta amb relació a la moneda nord-americana. Segons fonts properes al cas, l’altre gran factor per explicar el fort increment del capital estaria en els productes en els quals va ser invertit. Es tractava d’unes làmines que donaven altíssimes rendibilitats. I com que els diners no es tocaven els interessos es tornaven a invertir successivament durant deu anys.

tracking