Veu bé que un jurista forà sigui cap del Gabinet Jurídic?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

NO

Joan Cunyat, Corredor d’assegurances

“Aquí hi ha d’haver gent suficientment preparada per fer-ho”

“Bé no ho trobo, en el sentit que suposo que aquí hi ha d’haver gent suficientment preparada per fer-ho, i que coneixen més el país i les circumstàncies, gent d’aquest sector”, explica i també remarca que “hi ha gent que porta molts anys aquí en la professió”.

NO

Xavi Santasusana, Sector del comerç

“Suposo que un del país coneix més això que un de fora”

Comenta que “potser la formació la té, suposo que també s’haurà informat”, sobre l’àmbit andorrà, “però no ho sé exactament”, i apunta que per a un càrrec com aquest “suposo que una persona amb estudis i del país, potser coneix més això que una de fora”.

NO

Nuria rodríguez, Cambrera

“Hi haurà gent aquí per a aquesta funció, abans que portar-ne de fora”

“Jo crec que hi haurà gent preparada al país per fer aquestes funcions, i si no que es formin, abans que portar gent de fora. Després, si per necessitats cal portar gent de fora, d’acord. Però si no, jo crec que s’hauria de donar a algú d’aquí que estigui qualificat”, comenta.

NO

Miriam García, Administrativa

“Seria més partidària d’haver agafat algú del país”

Opina que “seria més partidària d’haver agafat algú del país, perquè suposo que hi ha d’haver gent capacitada per fer aquesta feina i no haver de buscar algú de fora. Una persona que sigui d’aquí, que conegui les lleis, que conegui el país”.

Leonel Modesto, Sector de la decoració

“Si està qualificat, per què no?, potser ha de reciclar el que sap”

Comenta que “si està qualificat, per què no?” i apunta que potser cal que faci una adaptació, “potser haurien de fer un reciclatge del que sap, per si canvien molt les normatives”. Per altra banda, apunta que “primer” cal tenir en compte els advocats d’aquí.

Manuel Guijarro, Sector de l’hostaleria

“Pot tenir una visió més clara a nivell internacional”

Opina que pot estar “bé, pot tenir una visió més clara a nivell internacional”, per exemple, per a casos de fora que impliquin el país. També comenta que estaria bé que els juristes andorrans tinguessin més possibilitats de sortir i poder conèixer més “el que passa a fora”.

NO

Xavier Márquez, Funcionari

“Penso que és millor agafar gent d’Andorra que no pas de fora”

Comenta sobre aquesta incorporació que “penso que és millor agafar gent d’Andorra que no pas gent de fora”, per cobrir un lloc del tipus com aquest, i mirar “la gent del país, els juristes que són del país”, pel seus coneixements de la legislació andorrana.

Bernat Vilella, Ciències de l’educació

“Potser en alguns temes té molta experiència i altres perspectives”

“No ho trobo malament si fa bé la feina, exerceix bé el seu càrrec”, i que per temes de fora “pot ser que tingui molta experiència en alguns camps i pugui donar una visió amb més perspectiva”. Per altra banda també dóna suport al treball que fan els juristes d’aquí.

NO

Montse Arderiu, Autònoma

“Hi ha suficients professionals bons del país que el coneixen”

“Hi ha suficients professionals bons d’aquí, que coneixen la realitat del país, i hem de confiar en la nostra gent. Com a mínim, abans de buscar algú. Si els advocats d’aquí no es veuen amb cor de seguir aquest càrrec, d’acord, però si no és així, tenen una veu”, comenta.

NO

Eva dos Santos, Mestressa de casa

“Si hi ha gent d’aquí, no crec que calgui agafar-ne de fora”

Afirma que “si hi ha gent d’aquí” que estigui qualificada per dirigir el gabinet jurídic del govern “no crec que calgui agafar gent de fora, suposo”. I també comenta que els advocats “d’aquí penso que coneixen més el país” i la legislació específica que existeix a Andorra.

NO

Cristina Musarra, Higienista dental

“Per a gent que fa anys que treballa aquí i ja sap com funciona”

Destaca que els advocats andorrans “han hagut d’estudiar les lleis d’Andorra”, i que per a càrrecs com aquests estaria bé que hi hagués “gent que faci anys que treballa aquí i que ja sàpiga com funciona Andorra. I segur que hi ha molta gent que voldria tenir aquest lloc”.

NO

Beatriz Valenzuela, Governanta d’hotel

“Cal donar oportunitat a gent que s’ha format i ha treballat al país”

“Suposo que hi ha gent competent, persones competents que han estudiat” específicament la legislació andor­rana, “i també cal donar-los l’oportunitat, gent que s’ha format i ha treballat al país” i que coneix aquest àmbit per realitzar una feina com aquesta.

tracking